Torna la programació en directe a l’Heliogàbal després de les reformes i la nova ordenança

Cultura

Aquest dimecres 2 d’octubre l’Heliogàbal ha recuperat la normalitat. Un cop acabades les reformes per millorar la insonorització i l’accessibilitat del local, l’emblemàtica sala de concerts de Ramon i Cajal ja es pot acollir a la nova ordenança que regula la música en viu als locals de petit format de Barcelona, aprovada el passat mes de maig.

Han estat tres anys d’incerteses i de negociacions amb l’Ajuntament i el Districte. Així, la sala torna a la seva vida normal -després d’abaixar la persiana el 2016 temporalment per tal de fer front a les multes imposades per la Guàrdia Urbana per excès d’aforament- perquè ha evitat la restricció del pla d’usos de Gràcia amb una argúcia legal (vegeu l’Independent 754); un afegit de disposició final del document que exclou als denominats espais de cultura viva, com és l’Heliogàbal, de les restriccions dels plans especials d’usos.

La sala, després de dues fases de reforma amb un estudi d’impacte acústic, els canvis per complir els requisits de seguretat i no superar els 30 decibels fins les 11 de la nit o 25 si és més tard, ha inaugurat la programació musical d’octubre amb l’actuació aquest dimecres de Sonny & The Sunsets, que ha presentat el seu nou disc Rocks in your Head, publicat a la discogràfica que ell mateix ha creat, Don Quixot ant the Sunsets. La programació de la setmana es completa amb el concert d’aquest divendres de Flayaz i la Piba Berreta, que ve -segons els programadors- “amb un set basat en la improvisació de l’aquí i de l’ara”. I dissabte: Miqui Otero i Luis Costa Djs, una festa amb l’escriptor i autor de Rayos i codirector del festival Primera Persona, i de l’autor de ¡Bacalo! i director del Damn. Tots dos punxaran a quatre mans a partir de les 23 h.

El cartell d’octubre també inclou les actuacions de la banda Últim cavall, Tesseire i Enric Fuentes, La Estrella de David i Jose Ignacio Martorell, Julie Doiron i Early Day Miners, Valentina & The Electric Post, Zulabard i Sadgirl.

EL CARTELL

  • Divendres 4 d’octubre - Flayaz + La Piba Berreta, 21 h
  • Dissabte 5 d’octubre - Miqui Otero + Luis Costa Djs, a les 23 h
  • Dissabte 12 d’octubre - Últim cavall, a les 21 h
  • Divendres 18 d’octubre - Tesseire + Eric Fuentes, 21 h
  • Dissabte 19 d’octubre - La estrella de David + José Ignacio Martorell, a les 21 h