Badia insta a prioritzar en el Pla d’Actuació habitatge, salut, educació i esports

Política

El mandat 2019-2023 ha arrencat ja del tot aquest dimecres amb el primer ple de contingut en el qual no només el nou equip de govern format per BCN En Comú i PSC i la resta de grups han pogut verbalitzar les seves prioritats sinó que el regidor, Eloi Badia, en el seu primer informe, ja ha instat els veïns a col·laborar aquesta tardor en la definició del nou Pla d’Actuació del Districte (PAD).

Badia ha parlat de “reptes titànics” sobretot en habitatge i en qualitat de l’aire: en el primer cas perquè cal definir en aquest mandat “el parc públic d’habitatge de lloguer assequible que no tenim” amb eines diferenciades per als cinc barris de Gràcia. “Som el districte amb menys parc públic d’habitatge de tot Barcelona i probablement de tot Europa”, ha advertit. En el segon cas, la traducció de les mesures d’emergència climàtica a Gràcia es percebrà en la redefinició de l’espai públic posant “al centre” el vianant i abordar l’aparcament de les motos alliberant les voreres. Badia també ha recordat que en educació es farà en aquest mandat la construcció de l’IES Vallcarca i en esports la gestió directa del poliesportiu Josep Comellas.

En el torn dels grups, l’equip de govern i l’oposició només es van enganxar en habitatge quan el portaveu de Ciutadans, Jordi Bea, va retreure a BCN En Comú de no haver fet “res” i Badia va respondre que els projectes de Rambla de Prat i Encarnació “els podem aprovar el mes que ve” si hi ha majoria política. També la portaveu d’ERC, Olga Hiraldo, va demanar redefinir l’acte de la Diada a Gràcia perquè tingui de nou més “pes polític”, i va ser contestada pel portaveu de BCN x Canvi, Jordi Daura, en sentit contrari perquè el model segueixi sent el vigent i en mans de les entitats i no dels partits.

L’alcaldessa a Gràcia, dos dies encara sense data. L’anunciat aterratge d’Ada Colau als districtes, no només per repetir les trobades amb veïns que en el passat mandat a Gràcia va fer a la Vila, a Grassot i a Vallcarca sinó també per convocar organismes de ciutat, encara no té data local. Seran dos dies, en tot cas, i aquesta tardor. El programa previst serà comissió de govern, trobada amb l’alcaldessa i reunions al territori amb el veïnat.