Com sobreviure a una apocalipsi zombi al Parc de la Creueta

Societat

Amb la voluntat de proposar activitats d’oci “diferents” a les que s’ofereixen habitualment als joves del districte de Gràcia, l’Espai Jove La Fontana ha programat el 9 de novembre vinent al Parc de la Creueta del Coll una apocalipsi zombi de quatre hores i, naturalment, nocturna, en la qual el principal objectiu és sobreviure. “Vagar pel Parc de la Creueta del Coll a la nit arrossegant-te i gemegant no té preu”, diu l’organització en la detallada normativa que s’adjunta.

Sota el nom de Gràcia Zona 0, l’activitat es limitarà a joves de 12 a 29 anys (els menors amb autorització) que es distribuiran entre portadors de polseres de color blau -organització-, de color verd -supervivent- i zombis -color vermell- i ja s’avisa que és important que els participants portin un entrepà de casa perquè “l’activitat durarà moltes hores i és important mantenir-nos amb energia durant el joc”. L’aigua i la fruita van a càrrec dels organitzadors.

L’objectiu del joc és aguantar tota la nit, de set del vespre a 11 de la nit, sense que els zombis enxampin els supervivents mentre aquests últims van resolent pistes i puzles proposats pels organitzadors via verbal, mapa, telegram o twitter. Un equip de maquilladors especialitzats es dedicaran a caracteritzar totes les persones capturades que vulguin passar a ser zombis i viure l’experiència des de l’altre costat.

Però la normativa, que haurà d’anar signada per tots els participants, també adverteix que el Parc de la Creueta no serà un campi qui pugui i que l’organització serà estricta en les desqualificacions. Per exemple, no es pot defensar, placar, pegar, atacar o carregar, o bé estar prohibit beure alcohol o consumir drogues, mantenir actituds racistes, masclistes o lgtbifòbiques, o també sortir dels camins del parc.

Fins a deu serveis i entitats s’han posat d’acord a l’hora de desplegar aquesta activitat: l’Espai Jove La Fontana, Punt infoJOVE de Gràcia, Consell de la Joventut de Barcelona, Casal de Joves del Coll, Espai Adolescent La Sedeta, Punts JIP, APC Gràcia, Districte de Gràcia, Nòmades Teatre Crític de Gràcia, Softcombat BCN i In Media ReVs. A veure com s’acaba tot plegat.