Gràcia segueix preocupada per l’habitatge

Societat

La Vila de Gràcia i el Camp d’en Grassot són els dos territoris de Barcelona més preocupats per l’accés a l’habitatge, amb puntes del 25,1% i del 19,4%, que deixen en segon pla el tomb de la resta de la ciutat cap a la sensació creixent d’inseguretat. Vallcarca, el Coll i la Salut, amb un 14,2% també situa la mateixa problemàtica com l’afer més greu que té ara Barcelona. En conseqüència lògica, la principal demanda que fan els habitants d’aquests tres àmbits a l’Ajuntament és facilitar l’accés a l’habitatge (20,5%, 15,2% i 12,4%, respectivament).

Com ja és habitual, els veïns de Gràcia, després dels de les Corts i de Sarrià-Sant Gervasi, són els que estan més satisfets de viure al seu districte, amb un 8,2 sobre 10, sobretot per la tranquil·litat i la familiaritat que s’hi respira. Com a problemes estrictes del barri, la Vila de Gràcia i Camp d’en Grassot segueixen triant l’habitatge, mentre que Vallcarca opta per la neteja, i justament la principal demanda per solucionar a nivell local seria la neteja.

Gràcia també destaca entre la resta de districtes, com ja ha passat altres vegades, per ser el territori amb més agnòstics o no creients de la ciutat, amb un 58,8%. i perquè els seus veïns són els que s’acosten més a una ideologia d’extrema esquerra, amb un 2,5 respecte del 0 que seria l’extrema esquerra i el 10 que seria l’extrema dreta.•