Regina (Re-Pera):“Més enllà de l’etiqueta ‘eco’, hem de mirar bé què comprem, l’origen i el productor”

Societat

Els esdeveniments ecològics són la millor opció per al planeta i per a la nostra salut. Ho diu la Regina, la responsable de Re-Pera, un projecte que organitza diferents actes socials amb criteris de sostenibilitat. A Gràcia ja han mostrat el seu estil particular (amb la festa d’aniversari de VeGala) i volen seguir creixent.

Com i per què va sorgir el projecte Re-Pera?
Re-Pera sorgeix de la necessitat de crear una empresa d’organització d’esdeveniments que fos exclusivament ecològica. Per poder oferir serveis enfocats amb aquesta filosofia. Volia que el nom estigués relacionat amb la natura, que el logo fos verd i blanc per transmetre aquests valors. Primer vaig pensar en flors i desprès en fruites, i així va aparèixer la pera que és verda per fora i blanca per dins. Però no només la pera sinó la Re-Pera, per a que els esdeveniments a més a més de sostenibles siguin divertits i els asisstents gaudeixin de l’experiència. Treballar amb serenitat i amb molt d’amor, i amb això poder conscienciar sobre l’ecologia, són els pilars d’aquest projecte.

Quins són els principals serveis que oferiu?
Organitzem esdeveniments tant per a empreses com per a particulars des de celebracions, xerrades, presentacions de llibres, inauguracions i aniversaris de botigues. Tallers i teambuildings, com per exemple cates de vins, showcookings, aprendre a fer el teu hort a casa, crear cosmètica natural, aprendre a fer peces amb ceràmica, classes de ioga, passejar per la muntanya…

Com defineixes la vostra filosofia?
La filosofia de Re-Pera es centra en divulgar l’ecologia i la sostenibilitat a través dels esdeveniments. El nostre objectiu és promoure la filosofia ecològica pensant en el medi ambient, sent sostenibles. per tal de conscienciar aquests valors i fer que els nostres clients puguin tenir una experiència eco-friendly. Amb això volem que tot el que es generi i els productes que escollim per a cada esdeveniment siguin de temporada, compostables, km0, utilitzant productes reciclats, de comerç just i reutilitzables. El nostre valor afegit és el coneixement en el sector ecològic aplicat en l’organització d’esdeveniment. Aportant professionalitat, eficàcia, confiança i sempre transmeten els nostres valors. Donant importància al tracte humà tant al client com al proveïdor.

Amb quins proveïdors treballeu? Quin són els criteris de selecció?
A Re-Pera disposem d’una base de dades amb tot tipus de proveïdors per poder organitzar els esdeveniments. Com ara de catering, espais, fotògrafs, audiovisuals, disseny gràfic, talleristes, decoració floral.. Tots ells han estat buscats basant-me en la filosofia de la sostenibilitat, per això m’he reunit prèviament amb tots ells i he valorat que realment compartim aquests mateixos valors per d’aquesta manera fer conjuntament esdeveniments ecològics. Els caterings per exemple, han d’evitar l’ús de pesticides i herbicides, i utilitzar productes de proximitat, de temporada i vegans la majoria. En la decoració evitem l’ús de plàstics, i utilitzem elements que es puguin reutilitzar. Sempre que es pugui s’adquireixen productes a granel o en envasos compostables, per evitar l’ús de plàstic innecesari i d’un sol ús. Per d’aquesta manera poder tenir un impacte positiu en el medi ambient.

Creus que hi ha més consciència ecològica?
Sí, cada vegada hi ha més opcions i oferta ecològica de tot tipus. Hi ha més facilitats a l’hora d’anar a comprar i la gent és més conscient per la informació que tenim avui dia sobre els productes ecològics i els seus beneficis. També per això hem de anar amb cura i mirar bé les etiquetes perquè, per exemple, un producte pot dur l’etiqueta ecològica i que vingui en envàs de plàstic i que a més a més vingui de Nova Zelanda, d’aquesta manera realment per la petjada de carboni que ha generat i pel tipus d’envàs no seria ecològic. Per això sempre és important mirar bé el que comprem, d’on ve i qui ho ha produït.

El context ha canviat prou perquè tinguin cabudes més projectes com el teu? Què ens falta encara?
Si, per exemple en el cas dels caterings cada vegada hi ha més oferta especialitzada en producte ecològic i utilitzant envasos compostables. Així que totalment d’acord, es nota que estem fent un canvi de xip i que volem apostar per aquest tipus de serveis que sabem que son més beneficiosos per a nosaltres i també pel planeta. Falten lleis que siguin dures pel que fa a l’ús de plàstics, prohibir-ne la creació de plàstics innecessáris i d’un sol ús, i que penalitzin a les empreses que encara els utilitzen. Alhora també cal que donin ajudes a les que estan fent una transició cap a la sostenibilitat. A més de cadascú a nivell individual saber que cada compra que fem és un vot, i apostar pel producte local i ecològic.