Comunitat, educació i salut, eixos del programa de tardor de l’Aula Turull

Societat

La nova programació de tardor a l’Aula Ambiental Bosc Turull proposa, com ja va sent tradició, el taller de vermicompostatge per a professorat amb el grup de monitors ambientals de la Casa d’Oficis de Barris Sostenibles de Barcelona Activa, que mostraran com funciona aquest mètode de compostatge i com es pot aprofitar per realitzar activitats molt didàctiques amb l’alumnat. Aquesta sessió està programada pel proper 13 de novembre. A més, per a les escoles que ho sol.licitin, també s’oferiran sessions dinamitzades sobre el vermicompostatge per a grups, dins la mateixa aula.

En l’àmbit de la biodiversitat, les activitats que es proposen estan destinades a donar a conèixer quins esdeveniments naturals tenen lloc durant la tardor al nostre entorn, com per exemple la nit dels ratpenats -que ja va tenir lloc a finals de setembre-, per aprendre i observar aquests animalons nocturns que habiten la ciutat, el taller pràctic per atraure ocells al nostre balcó o espai verd, i així millorar la biodiversitat al nostre voltant, l’itinerari de tardor per Collserola (aquest dissabte 19 d’octubre) per descobrir els colors, fruits i bolets d’aquestes dates. En aquesta mateixa línia s’emmarca la proposta de diàleg dins l’entorn privilegiat del Park Güell, per debatre i reflexionar sobre les funcions del verd urbà des de dues mirades diferents; la visió de l’ecologia i la visió de la salut i gaudi de la població. Serà aquest dilluns 21 d’octubre.

A l’apartat art, salut i benestar, la natura com a font de creativitat i salut, l’aula ha organitzat precisament aquesta setmana un taller de cuina per fer xocolata de garrofa, tot recuperant receptes antigues i aprofitant els fruits que donen els arbres del Bosc Turull. I també torna el Cicle Arrelarts, amb la seva quarta edició, i aquesta vegada per tractar la temàtica de la natura a la ciutat. Pel que fa a la comunitat i sostenibilitat i la difusió de pràctiques comunitàries i per estendre, la cultura de la sostenibilitat, l’aula de Turull va iniciar el curs amb la celebració del Dia Mundial Sense Cotxes, participant a totes les aules d’educació ambiental en una acció conjunta que va convertir Via Laietana en un espai per als vianants i ple d’activitats per a tots els públics entorn la mobilitat sostenible.

També s’ha iniciat un cicle de diferents activitats en relació al compostatge: explicació i demostració de la granja de cucs dins el Fem Mercat de Vallcarca, jornada comunitària de manteniment del Bosc Turull per buidar el compostador comunitari i millorar el sòl del bosc, la visita a la planta de compostatge de Torrelles de LLobregat per entendre com funciona aquesta instal.lació i el taller pràctic de compostatge en família, per aprendre com es pot aprofitar les restes vegetals de casa nostra i convertir-les en un adob nutritiu per a les plantes.