J. Lloret: “El retorn a la FEDME és una questíó logística, no política”

Esports

El nou president del Centre Excursionista de Gràcia, José Lloret, és un andalús que es va enamorar d’una catalana, i com ell mateix diu, va tenir la sort d’acabar vivint a Gràcia. Lloret substituirà a Ricard Martínez, en un final de mandat que ha estat convuls i la junta sortint ha decidit avançar el final del seu mandat sis mesos.

Per què has decidit fer el pas de presidir el CEG?
El final de la legislatura de la junta sortint ha estat complicat a nivell de club, durant aquest temps han fet coses molt bones i interessants, però també han fet propostes que han creat controvèrsia i han provocat tensions internes dins del club, com ara la compra d’una casa-refugi al Pallars, que no tenia el suport del club i finalment es va tirar enrere.

El principal desacord ha estat la reincorporació a la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada)?
El març de 2018 es va aprovar sortir de la FEDME, però s’ha comprovat que a nivell logístic té inconvenients, sobretot pel que fa als acords de reciprocitat internacional d’ús dels refugis de muntanya. Sabem que la Federació Catalana hi està treballant, però a dia d’avui els socis del CEG tenen problemes per exemple amb per accedir als refugis francesos.

És una qüestió política?
No, és logística, estem totalment en contra de la repressió que estem vivint, i hem participat fa unes setmanes en el projecte Llum i Llibertat i estem encantats. És un tema de logística, sabem de socis que segueixen al CEG per un tema sentimental, però també s’han fet d’algun altre Centre Excursionista per un tema de facilitat en aquest aspecte i això ho volem evitar.

Quins objectius us plantegeu la nova junta?
Primer de tot, acabar amb les tensions internes, volem promoure la transersalitat entre les seccions i fer club. Que la seu social sigui un lloc viu i es facin activitats. Reforçar el tracte humà entre tots nosaltres. També serà una prioritat la reforma de la seu social, moltes juntes anteriors ho han proposat, però per un motiu o altre no s’ha portat a terme.

Què vol dir “fer club”?
Convertir els socis en usuaris, que se sentin orgullosos de formar part del CEG, i que participin en les activitats que s’organitzin, etc.

Carta de la junta sortint als socis de l’entitat. La Junta Directiva sortint, encapçalada per Ricard Martínez, ha enviat una carta als socis de l’entitat explicant els motius que els ha portat a avançar el final del seu mandat. En ella expliquen que la desconfiança en la gestió i el reingrés a la FEDME han estat la gota que han fet vessar el got. També mostren la seva satisfacció amb els reptes assolits durant el mandat.