EART repassa 25 anys d’experiències en art i educació al fòrum Kalidoscopi

Cultura

Després de la celebració del desè fòrum Kalidoscopi ara fa tot just un any -que servia per obrir els actes dels 25 anys d’Experimentem amb l’Art-, l’entitat educativa de Torrijos 68 recupera el format tradicional en una jornada de debat i aprofita la data per proposar “una exploració col·lectiva entorn dels 25 anys d’experiències entre art i educació”. La jornada d’enguany -les inscripcions per la qual ja s’han obert- tindrà lloc a l’Ateneu Roig dissabte 23 de novembre, i comptarà amb la participació de Jorge Luis Marzo, Asún Pié, Javier Rodrigo, Jordi Ribas Boldú i Dolors Juarez. Cada un dels ponents aportarà l’experiència i coneixement que té en diferents àmbits: Jorge Luis Marzo en fites culturals; Asún Pié, educació social; Javier Rodrigo, metodologies en art i educació; i Dolors Juarez situant els “artefactes” desenvolupats durant les darreres dècades per Experimentem. I la il·lustradora Clara-Tanit Arqué serà l’encarregada de la relatoria gràfica.

Així, per celebrar tots aquests anys de “cerca de possibilitats de treball i aprenentatge entre l’art, l’educació i la ciutadania”, l’entitat planteja una nova edició del Kalidoscopi que debati sobre els canvis, les maneres de fer i els espais recorreguts entre art i educació els últims anys. “Proposem fer una exploració general, situant les fites dels contexts cultural i educatiu i les relacions entre art i educació, així com pronunciar en particular, i amb la voluntat de posar en diàleg, els moments claus d’EART, com a entitat que ha estat (i vol continuar sent) testimoni i agent de pedagogies i polítiques culturals”, expliquen des l’associació cultural gracienca.

Tot i que encara s’estan acabant de tancar els detalls del programa de la jornada, els objectius i les línies clau del debat ja estan definits. “Volem compartir i debatre què ha passat en l’àmbit de la cultura, l’educació i l’art, i sobretot veure quines són les metodologies”, explica Sandra Arnau, membre de l’equip d’EART.

Un any de celebració. Experimentem amb l’Art va encetar a finals de l’any passat la celebració dels 25 anys de trajectòria, que va incloure un Kalidoscopi més ampli (dos dies i més activitats per la desena edició), la jornada de tallers oberts de la residència també portaven el segell dels 25 anys, així com el fòrum d’enguany. I falta, per completar el programa, una publicació.