La festa dels dentistes dels més desfavorits

Societat

Batucada, balls i concerts per celebrar set anys d’un projecte que pretén donar salut bucodental a totes les persones: Les 1001 dents. Així serà la festa que Acción Planetaria ha previst per aquest dissabte 9 de novembre, una festa oberta a veïns, amics i col·laboradors per compartir i fer créixer la iniciativa impulsada pel Christian Vargas el 2012 per atendre les persones del nostre entorn que no tenen recursos suficients per fer front als tractaments dentals que necessiten. Després d’anys de cooperació internacional, de portar una clínica en una furgo i recorre indrets on mai havien vist un dentista però sí coneixien el dolor provocat per la manca de salut dental, en Christian va decidir que a casa també hi havien necessitats que ell i tot l’equip de voluntaris podien cobrir. Com explica el fundador d’aquesta clínica solidària, “és el resum de totes les experiències i aprenentatges dels viatges materialitzats a Barcelona”.

Amb seu a Francisco Giner de la clínica solidària i a Martínez de la Rosa per a la clínica social, l’entitat -que forma part del grup Gràcia Solidària- segueix treballant a l’àmbit internacional per als col·lectius més desfavorits. La filosofia d’Acción Planetaria fa dirigir les seves activitats cap als àmbits de la salut, l’educació, la sostenibilitat i els projectes internacionals i de proximitat. A Perú tenen el projecte permanent de menjador social per a infants; a Sierra Leona treballen des de fa vuit anys al Centre Pikin Divain, a l’aldea de Madina, a l’est de la capital, i recentment han inaugurat una clínica 1001 Dents allà que gestiona Alimamy Turayson, un noi local format per l’ONG; també han intervingut a Grècia i han establert una col·laboració contínua amb l’Índia per seguir oferint tractaments odontològics a la població; i l’any passat van iniciar una nova aventura solidària amb Uganda.

Al novembre, doncs, és temps de celebrar l’aniversari del projecte de Barcelona, tallant el carrer Francisco Giner des de les quatre de la tarda i fins les onze de la nit, una jornada amb les actuacions de Dúo Juvens i Arenga, la batucada dels Diables de Les Corts o el gran concert final de Mashupparty Band.