Gràcia augmenta la població escolar en 237 alumnes i l’absència de vacants accelera la previsió de tres escoles bressol

Societat

Gràcia ha tancat les dades de matriculació del curs 2019-2020 sent el tercer districte de Barcelona amb un creixement més important, 237 alumnes dels 1.672 positius de diferència en relació a l’any passat de tota la ciutat, només per sota de districtes com Sant Andreu i Sant Martí. Aquesta dada, juntament amb l’absència de vacants a la xarxa pública a P3 tant a Vila-Grassot (zona sud) com a Vallcarca-la Salut (zona nord) i de zero vacants també a la xarxa pública sud a P4, segon, cinquè i sisè de primària i segon i tercer d’ESO, ha accelerat la previsió del Consorci d’Educació d’obrir tres escoles bressol noves en aquest mandat.

Aquesta és la principal conclusió del Consell Escolar de Gràcia, que dimecres va celebrar la primera sessió del nou curs. “En l’horitzó 2026 hem d’actuar perquè la població hi és”, van apuntar els responsables del Consorci. Els responsables de la xarxa educativa també van posar com a exemple d’aquesta disfunció l’existència de bolets a la majoria de centres públics: al nord, a Turó del Cargol i Rius i Taulet, i al sud a l’Univers, Reina Violant, Jujol i Pau Casals. “Ni amb l’obertura de Teixidores el 2017 ha estat suficient”, han apuntat.

L’anàlisi de la població matriculada ha permès constatar que les xarxes pública i concertada es reparteixen al voltant d’un 30% cadascuna d’alumnes que viuen a Gràcia, mentre que el 30% restant són alumnes que viuen fora del districte i van a un centre públic o concertat de Gràcia. També hi ha un 26% d’alumnes que viuen a Gràcia que van a un centre concertat d’un altre districte.

Vedruna amplia la direcció en la recta final de les obres. L’escola concertada del carrer Gran ha nomenat Montserrat Castelló nova directora del centre mentre Joan Hueso assumirà la part de direcció encarregada de les obres de reforma, que inclouen la futura escola d’hosteleria. La façana nova ja és ben visible, amb el trasllat de l’antiga a la part posterior del carrer Pérez Galdós.