El pla d’inversions local prioritzarà les casetes d’Encarnació i la reforma de Pi i Margall

Política

El pla d’inversions de l’Ajuntament prioritzarà a Gràcia l’adquisició dels terrenys de les casetes d’Encarnació -però per un valor superior al previst darrerament a nivell oficial- i també la urbanització de Pi i Margall o l’adquisició de la casa Pere Jaqués a l’entorn del Park Güell. Aquesta és la proposta que ha començat a negociar l’equip de govern de BCN En Comú i el PSC amb els partits de l’oposició, els quals també hi intentaran introduir propostes per donar suport o no al document.

El pressupost per a Gràcia, vorejant els 20 milions d’euros, destaca en l’adquisició de la finca dels números 13-15 i 17 del carrer Encarnació i la construcció de l’escola bressol que vol fer l’Ajuntament, sempre i quan prosperi la negociació oberta amb la família Campalans enmig d’un contenciós en marxa i també si el consistori obté una majoria absoluta per al canvi de categoria urbanística a equipament que encara no té garantida.

El més sorprenent en el cas de les casetes, en un moment que els propietaris han advertit l’Ajuntament que no pressuposi xifres definitives d’expropiació (vegeu núm. 778), són els 8,8 milions de reserva, que superen els 4,69-4,92 milions publicitats oficialment i que s’acosten als 10 milions que inicialment es van filtrar com a càlcul total, incloses possibles despeses per danys i perjudicis i costos judicials.

La resta del document és significatiu tant per les presències com per les absències: en primer lloc perquè hi pesa la reforma de l’avinguda Pi i Margall (2,75 milions en urbanització, a més de 113.000 en redacció del projecte) o l’adquisició d’un equipament a la zona de Gràcia-Güell (1,7 milions); en segon lloc, en les absències, destaca el que els tècnics ja van comunicar ara fa 15 dies als moviments socials de Vallcarca: enguany no hi haurà ni un duro per enderrocs o expropiacions al barri, fet que dóna pistes en el debat sobre la Rambla Verda.

ERC i JxCat avaluen junts la resposta al canvi de PGM de casetes d’Encarnació. El ple del 3 d’octubre va constatar que l’equip de govern no té majoria per aprovar el canvi de qualificació a equipament de les casetes d’Encarnació. ERC i JxCat, que es van abstenir, es reuniran aquesta setmana per avaluar la situació.