Mossos i Urbana avisen que Festa Major no té un problema de seguretat

La Festa Major de Gràcia ha celebrat aquesta setmana la segona de les reunions del debat obert al voltant de la seguretat, després dels incidents greus registrats en l’últyima edició, amb quatre agressions sexuals i dos guarnits molt afectats a plaça del Nord i al carrer Llibertat, amb una conclusió poc clara de moment: els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana afirmen que la festa no té un problema de seguretat.

Si la primera reunió, el passat 22 d’octubre, va servir per posar sobre la taula de debat el diagnòstic del Districte i les primeres idees de retocs, que passen per augmentar la vigilància nocturna a l’eix de Torrent de l’Olla en el dispositiu d’evacuació i per explorar la possibilitat d’augmentar els efectius de vigilància privada o d’agents de la Guàrdia Urbana en els carrers més concorreguts de matinada, aquesta segona trobada s’ha tancat amb un regust més amarg per part dels carrers participants.

La Guàrdia Urbana va explicar l’operatiu i els Mossos van incidir en el nombre de fets delictius al districte que, si bé és cert que sempre registren un repunt tant a nivell de seguretat administrativa com de seguretat ciutadana, a parer dels cossos policials això no és suficient com per actuar contra nous problemes de seguretat.

El procés de debat, en el qual participen òbviament la Fundació Festa Major i el Districte, s’ha emplaçat ara a una tercera reunió a finals d’hivern o a principis de la primavera que concreti les possibles millores que aportin totes les parts per a l’edició 2020.

La Fundació inicia una campanya per promoure el pessebre. L’entitat ha començat aquesta setmana a promoure d’una manera original el segon concurs infantil. “Saps que fer el pessebre té beneficis per a la salut?”, diu. Entre els arguments hi ha: redueix l’estrès, fomenta la creativitat, promou la psicomotricitat i aporta felicitat.