Veïns i Districte confien en un defecte de forma per aturar el club cannàbic de Còrsega

Societat

Des que a mitjans d’octubre la comunitat de veïns de Còrsega 476 -ja avessada a lluites de llarga durada com la negociació sobre l’hotel de la Henkel- va anunciar l’obertura d’un nou front per la instal·lació d’un club cannàbic als baixos del seu edifici, les obres d’adequació del local s’han acabat i la mobilització ha comportat l’adhesió a favor dels veïns de set comunitats més, 200 firmes de suport i 40 pancartes als balcons del barri.

Però fins aquest dimarts no hi va haver la primera reunió formal entre els veïns i el Districte per avaluar amb papers i detalls quines eren les possibilitats d’aturar o permetre un establiment més d’aquest tipus al Camp d’en Grassot, després de la reivindicació infructuosa d’altres veïns com els del carrer Grassot 70. Fins ara el Districte assegurava que l’assabentat d’obres era correcte i poca cosa hi podia fer. No obstant això, la comunitat de veïns de Còrsega 476 s’ha mogut amb agilitat i ha presentat al·legacions que poden aturar per defecte de forma i, si cal, per força, la posada en marxa del club cannàbic.

Les dues parts, Districte i veïns, coincideixen que hi ha hagut un error formal per part dels impulsors del club a l’hora de demanar l’assabentat d’obres a nom d’una associació Sagrada Família que no existeix o pot remetre a l’Associació de Veïns Sagrada Família, que òbviament no està impulsant el club cannàbic. “Buscant per l’adreça de la petició de l’assabentat, sí que hem detectat una associació Sagrada Semilla”, apunta Paco González, portaveu de Còrsega 476. Els veïns confien que arrencar de zero un nou assabentat amb el nom correcte, un cop la comunitat ja ha canviat els estatuts perquè explicitament no s’hi pugui instal·lar un club cannàbic, evitarà qualsevol escletxa possible.

D’altra banda, tot i que les obres del local -una antiga agència de viatges- s’han acabat fa quinze dies, l’oposició veïnal ha evitat la instal·lació de la xemeneia necessària per evacuació de fums i l’atorgament en conseqüència de la llicència d’activitats final. L’Associació de Veïns Sagrada Família, també present a la reunió amb el Districte, estudia ara una querella contra el club cannàbic per suplantació d’identitat.

El club de Grassot 70 supera un precinte del Districte. L’altre espai cannàbic polèmic del barri s’ha lliurat aquest 13 de novembre d’un precinte per soroll després que una inspecció municipal certifiqués que la xemeneia instal·lada triplicava els nivells permesos. La xemeneia, de fet, ja esva col·locar per ordre judicial i contra la voluntat dels veïns. Aquest dijous els veïns demanaran al Districte per què no s’ha executat el precinte anunciat.