El pressupost de Gràcia s’eleva a 25,6 milions, amb partides destacades en atenció social i neteja

Política

Si la setmana es va conèixer el Pla d’Inversions Municipal (PIM), les partides previstes pel govern de BCN En Comú i PSC que ara rebran les aportacions dels partits per conformar una majoria, aquesta setmana ha estat el torn del pressupost, també desglossat per districtes, que en el cas de Gràcia s’eleva enguany a 25,6 milions d’euros, amb partides destacades en els apartats d’atenció social i neteja. Aquests dos capítols concentren la majoria de la despesa d’uns comptes que en conjunt augmenten un 4,5% en relació als de l’any anterior.

A banda dels capítols de subvencions i sous, cosa que en aquest últim cas s’hi registra un increment d’un 7,45% per l’adequació d’alguns contractes, l’atenció social rep 8,3 milions (+3,6%) i els equipaments i serveis uns 2,9 milions. En aquest capítol, tal com van explicar els tècnics en les comissions consultives d’aquest dilluns al Districte, s’hi compta un augment significatiu del capítol de festes i actes populars (de 524.300 euros de l’any passat als 706.000 euros proposats enguany). “Tenim mesures de seguretat cada cop més exigents”, van apuntar.

El pressupost, que es votarà al ple del pròxim dijous 12, no serà l’únic punt de l’ordre del dia, sinó que també es despatxaran les proposicions, precs i preguntes de l’oposició, entre les quals destaca la creació d’una comissió veïnal mensual per desencallar el projecte de desafectació de Rambla de Prat, a proposta de JxCat, un tema que també té com a impacte col·lateral la protecció de Can Vallmitjana i la construcció d’un bloc d’habitatge social al carrer de l’Àngel. Ciutadans ha presentat una proposició per reactivar la Taula de Vallcarca, aturada des de finals de 2018, i marc de discussió de la Rambla Verda. BxCanvi, el grup de Manuel Valls, promou una declaració de reconeixement als 25 anys del Taller d’Història.

Tots els plens marcats fins a l’estiu. El Districte ha comunicat aquesta setmana totes les dates de les principals sessions participatives de l’any. En el cas dels plens, a banda del pròxim del 12 de desembre, hi ha previstos consells el 10 de març, el 12 de maig i el 7 de juliol. Les audiències públiques es faran, en principi, l’11 de febrer, el 16 d’abril i el 9 de juny.