Els Lluïsos de Gràcia, el Claret i el Coll lideren les seves lligues

Esports

Bona temporada la que estan fent els equips graciencs en la categoria sènior, tres d’ells estan destacant per sobre de la resta i lideren les seves lligues. En la màxima categoria del bàsquet català, els Lluïsos segueixen liderant el seu grup malgrat la derrota en l’última jornada. A l’equip de Carles Rofes el segueixen el CEB Girona amb una victòria menys, i El Masnou, que ha perdut els mateixos partits que els blaus però encara tenen un partit pendent. Un altre equip líder és el sènior masculí del Bàsquet Claret, que a Primera Catalana lideren el seu grup en solitari amb nou victòries, una sola derrota i ja té dues victòries de marge amb els seus perseguidors. El tercer equip sènior que també lidera la seva lliga és el CB Coll que està fet una gran temporada a la Tercera Catalana masculina i és líder en solitari amb nou victòries i una derrota. L’equip que entrena Joan Padró va perdre la imbatibilitat l’última jornada per culpa d’un mal últim període en el partit contra el CB Cic. A tots tres equips els hi queda una sola jornada abans d’acabar l’any, el Claret ja s’ha assegurat acabar-lo com a líder, mentre que els Lluïsos i el Coll ho tenen a tocar.

L’objectiu de l’equip de Rofes és seguir sumant victòries i acabar la temporada entre els quatre primers classificats, que són les places que garanteixen un lloc als quarts de final de la competició que és el pas previ a disputar la final a quatre de la categoria i l’accés a la lluita per l’ascens.

En el cas del Bàsquet Claret, acabar la temporada en primera posició li donaria accés directe a la final a quatre de la categoria, i en cas d’acabar segon hauria de jugar una eliminatòria prèvia per poder accedir a disputar-la. A Tercera Catalana, al CB Coll només li valdrà ser primer de grup si vol disputar la final a vuit de la categoria. En els tres casos, si aconsegueixen classificar-se per la fase final de la seva categoria, tots tres tenen molts números d’aconseguir l’ascens de cara la temporada vinent.

Altres equips que ocupen la zona alta de la classificació són el sènior masculí del Vedruna Gràcia, que és el segon classificat del seu grup a Primera Catalana, i el sènior femení del Safa Claror, que ha caigut fins a la cinquena plaça, també a Primera Catalana, per culpa de les dues últimes derrotes.