El ple dóna el tret de sortida al PAD però tan sols recull abstencions en el nou pressupost

Política

Amb un ple iniciat amb un minut de silenci en memòria de l’exconseller Francesc Gambús i amb l’auditori pelat de fred pel mal funcionament de la calefacció, l’últim ple de Gràcia de l’any ha servit aquest dijous per donar el tret de sortida a la gran partida de negociació que s’obrirà pel Pla d’Actuació a partir del gener. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, en un intent de copsar la receptivitat dels grups de l’oposició ha promès “mà estesa per a un acord al més ampli possible”, un cop l’executiu de BComú i PSC ja han tancat un primer document fa quinze dies.

El PAD 2019-2023, que ara fa quatre anys no es va poder pactar, arrencarà amb un procés participatiu entre gener i març que inclourà de nou un apartat de pressupostos participatius. Ara fa quatre anys la participació en aquest àmbit va ser especialment baixa. “És molt important que participem tant presencialment com online en el full de ruta del mandat per prioritzar accions”, ha apuntat Badia.

Els grups han recollit el guant del regidor però especialment dura ha estat la portaveu del grup de Junts x Cat, Sílvia mayor, que ha recriminat al govern que no hi hagi hagut “cap trucada” per dialogar i ha augurat un “consens difícil”.

Aquest sentir, de fet, ha estat similar en l’anàlisi del pressupost, que el Consell Ciutadà ha debatut abans del ple. El plantejament de l’equip de govern, un pressupost de 25,6 milions (+4,52%) i una voluntat d’incrementar taxes per recaptar 1.200 milions d’euros més a nivell de ciutat “per tirar endavant projectes i necessitats veïnals”, segons Badia, ha estat contestat per l’oposició amb crítiques majoritàries a l’augment d’impostos. No obstant això, i a les abstencions majoritàries, l’informe sobre el pressupost ha tirat endavant.

Rambla de Prat, Vallcarca i Mare de Déu de la Salut. En les proposicions el ple ha aprovat fer seguiment de la pacificació de trànsit a Mare de Déu de la Salut, crear una taula amb veïns per tancar la proposta de desafectació i habitatge públic de Rambla de Prat-Astúries i reactivar el debat per la Rambla Verda de Vallcarca.