Gràcia registra en dos mesos 33 desnonaments

No són xifres ni molt menys comparables a l’allau de processos oberts en altres districtes de la ciutat però Gràcia ha registrat en els últims dos mesos complets, octubre i novembre, un total de 33 desnonaments efectius, a més d’altres que s’han aturat molt sovint per la resposta popular i la negociació institucional, com justament aquesta setmana a Travessera de Gràcia 274 o a Igualada 13.

La majoria d’aquests desnonaments s’han centrat al nucli històric de Vila de Gràcia (13 casos) i a la Salut (10 casos), mentre que al darrera se situen el Coll (5 casos), Camp d’en Grassot (3 casos) i Vallcarca i els Penitents (2 casos). Seguint amb aquestes dades oficials, un 50% dels processos han estat relatius a propietats de grans tenidors i un 60% tenien un règim de lloguer.

Aquestes dades han estat matèria de debat en el ple d’aquest dijous a Gràcia en l’informe del regidor, Eloi Badia, que ha remarcat que aquesta és una realitat que “cal visibilitzar” encara que a Gràcia no es registri el nivell traumàtic d’altres zones de la ciutat. “S’han aconseguit trobar solucions habitacionals per a la majoria de casos, però sempre queden casos en els quals no es pot donar resposta”, ha apuntat Badia. En aquest sentit, el regidor ha responsabilitzat els propietaris de la funció social de les sves finques i als grups de l’oposició els ha instat a pactar noves promocions d’habitatge públic perquè els expulsats puguin ser reubicats aal seu barri.