Final amb polèmica en l’elecció de càrrecs veïnals als consells de barri de Gràcia

Política

L’elecció de càrrecs veïnals en els consells de barri del districte de Gràcia s’havia completat en les últimes setmanes a Camp d’en Grassot, Vallcarca, el Coll i la Salut d’una manera plàcida i un punt folklòrica no pels candidats que s’hi han presentat sinó per les quasi nul·les atribucions que tindran (moderar sessions i possibilitat de convocar la reunió). A tot arreu s’hi va presentar un únic candidat i la comissió de seguiment també va integrar tots els aspirants. A Vallcarca, per exemple, s’hi van presentar cinc candidats a la comisió, perquè no hi ha límit, i al Coll es van elegir els càrrecs amb mitja dotzena de vots i molts presents ni van votar.

Però la cosa es va embolicar aquest dimarts al consell de barri de Vila de Gràcia en un episodi que l’oposició va acabar qualificant de “tupinada” de l’equip de govern i amb un dels dos candidats a vicepresident adjudicant-se “en broma” la primera vicepresidència davant de la segona candidata per la certa irregularitat en la seva elecció en una insòlita segona votació forçada pel regidor, Eloi Badia.

Els fets van succeir al principi de la sessió, celebrada en aquesta ocasió al Districte. A l’elecció de càrrecs veïnals s’hi presentava d’una banda, Oriol Hosta, expresident de Lluïsos, i de l’altra, Montserrat Casamitjana, actual vicepresidenta, metgessa i afí a BCN En Comú. El vot inicial a Casamitjana no va superar els dos terços requerits (17 vots en lloc de 18, i Badia va demanar “que la gent que no ha votat, que voti”. En la repetició, Casamitjana va treure 19 vots i va ser escollida. Hosta, per la seva banda, va treure 20 vots.

En conversa amb aquest setmanari, Hosta va apuntar que res no estava decidit però que “en broma” havia demanat ser vicepresident primer “amb tot el dret”. Des de les files de l’oposició, la portaveu d’ERC, Olga Hiraldo, va parlar d’un procediment “poc democràtic” per part del regidor i de “tupinada”.

A la resta dels barris, tranquil·litat absoluta. Els nous vicepresidents dels consells de barri seran els següents: a Camp d’en Grassot, Luis Lumbreras, de l’AAVV i Amics del Passeig de Sant Joan i de l’AFA Sagrada Família; a la Salut, Felip Rodenas, membre del Club de Tennis la Salut; a Vallcarca, Carme Ferrer, membre del Grup d’Estudis Coll-Vallcarca, i al Coll, repetint, Benoit Poinsot, Coordinadora d’AMPA del Coll.