Les fires sumen plaça de la Vila i l’Abaceria

Societat

La programació de Nadal d’aquest any presenta algunes novetats que incrementen l’intensa activitat del districte durant els propers dies. El cartell tradicional manté les propostes clàssiques –Els Pastorets al Centre, el Cant de la Sibil·la, els pessebres (populars i innovadors) o l’Home dels Nassos- i les places i carrers tornen a omplir-se de fires i propostes comercials diverses, com la d’artesans de Revolució (del 20 al 24 de desembre) o la fira de Nadal a Joanic impulsada pels botiguers de la zona. És precisament al carrer on enguany la programació nadalenca presenta novetats. Si la plaça del Sol ja s’ha convertit en una referència per a les famílies i els infants durant aquestes dates (el Nadalàctic celebra quatre anys), la proposta lúdica enfocada a la canalla s’estén a la Plaça de la Vila, que també serà espai de jocs els dies 21, 22 i 23 de desembre en horari de matí, d’11 a 14 h (veure l’Independent 781).

A la plaça del Sol la fira oferirà, del 27 al 30 de desembre de 10 a 14 i de 16 a 20 h i el 31 de 10 a 14 h, espectacles familiars, jocs de taula, sessions de contacontes, tallers de risoteràpia o d’experimentació sonora per a nadons, pintacares, circ, un racó d’intercanvi de joguines i un racó per a menuts (de 0 a 3 anys) o un sorteig nadalàctic.

Les fires de productes artesans també són un clàssic del Nadal a Gràcia. Aquest any, també s’hi sumen les botigues de l’entorn del mercat de l’Abaceria, amb productes artesans i de proximitat amb creadores de Gràcia i la cooperativa social Diomcoop. Organitzat per l’Associació de Comerciants Travessera de Gràcia Centre i Puigmartí i els comerciants de Torrijos, tindrà lloc tots els dies excepte el 25 i 26 de desembre i l’1 de gener, durant tot el dia.

Al barri del Coll, per la seva part, botigues, escoles i el centre cívic El Coll La Bruguera han col·laborat per oferir la ruta dels arbres de Nadal sostenibles. Organitzat per l’associació Coll Amunt, als establiments associats es troben arbres sostenibles fets en fusta i material reciclat fets pels infants de les cinc escoles del barri.

A Gràcia tampoc manca la feina solidària que moltes entitats porten a terme aquests dies (recollida d’aliments o de joguines, o el pessebre vivent als jardins del Cottolengo del Padre Alegre, el 21 i el 28 de desembre a les 18.15 h.

Una altra de les propostes clàssiques del Nadal és la que fa el Centre Artesà amb l’avançament de programació del proper festival Tradicionàrius, posant a la venda les entrades a preus reduïts (com a idea de regal) d’alguns de les bandes del cartell 2020: Arnau Obiols, RIU, El Pont d’Arcalís i La Portàtil FM, La Moreneta, Socarrel i El Diluvi.