El Districte assegura que ha reduït els punts crítics de neteja de 15 a 6

Societat

L’àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament ha actualitzat a través d’una resposta al ple del districte de la setmana passada l’estudi que el juny de 2018 va donar a conèixer sobre neteja en base a 73 punts crítics al districte de Gràcia i en el qual admetia l’existència de 15 focus especialment problemàtics en carrers com Bonavista, Sèneca, Astúries, Montseny, Torrent de l’Olla, Nil Fabra, Berga, Carolines, Gran de Gràcia, plaça de la Vila, plaça del Poble Romaní, plaça Lesseps, plaça de la Llibertat i Rambla de Prat (vegeu L’Independent número 715).

En aquest estudi, que aplicava unes variables que van des de l’alt ús de l’espai públic fins al mal ús de contenidors i papereres, des d’una mala praxis comercial fins al mal ús de la recollida pneumàtica, ara s’ha registrat una reducció a sis punts crítics, que s’ubiquen a Astúries 20, Bonavista 30, plaça de la Vila 16, Providència 166, passeig de Sant Joan 206 i Carolines 7. Alguns dels punts repeteixen.

La mala praxis comercial i el mal ús del sistema de recollida pneumàtica continuen sent les principals causes de l’acumulació de brutícia als carrers, sempre segons aquest estudi. En les dades emeses el passat juny 2018 també es va posar de relleu que només un terç dels veïns del nucli històric deixaven trastos i mobles al carrer el dia que tocava i que la recollida selectiva tenia aleshores un índex d’èxit qualificat de “desastrós” pels tècics municipals. Aquests elements de l’estudi no han estat actualitzats.