L’Hospital Evangèlic es reformarà per encabir un institut, a més de l’escola Teixidores

Societat

Després de l’acord que van signar l’Ajuntament amb el Nou Hospital Evangèlic el passat mes de maig per la concessió dels terrenys al grup concertat per edificar el seu nou centre al districte 22@ (vegeu L’Independent núm. 753), els serveis tècnics municipals ja tenen una proposta de reforma de l’històric equipament sociosanitari del carrer Camèlies perquè es converteixi en un centre educatiu públic. La novetat, a la vista dels plànols del pla especial que ja ha estat aprovat inicialment en comissió de govern, és la reubicació no només de l’escola de primària Teixidores de Gràcia, que des de fa tres cursos ha iniciat activitats en mòduls provisionals al carrer Encarnació, sinó també d’un institut de secundària que donarà servei als barris Vila de Gràcia i la Salut.

El document de planejament, acordat entre l’Ajuntament i el Consorci d’Educació, proposa encabir en un sol edifici parcialment de nova planta un institut-escola en la línia d’integració de l’educació primària i secundària per aprofundir en l’autonomia pedagògica dels centres i l’optimització de recursos. La nova construcció, en forma d’ela, s’elevarà tres plantes pel carrer Alegre de Dalt i sis pel carrer Camèlies, i en aquesta façana sí que serà necessari enderrocar una part de l’estructura característica de maó vermell existent.

L’institut-escola de Camèlies no apareixia en la llista de nous centres per al curs 2020-2021 que el departament d’Educació va fer pública abans de Nadal i es dóna per fet que la xarxa educativa local al districte s’incrementarà abans amb la posada en marxa del reivindicat institut Vallcarca. La recerca d’ubicació per a un institut a la Vila de Gràcia apareixia al programa de BComú en les passades eleccions municipals.
Mentrestant, el Nou Hospital Evangèlic ja treballa en els nous terrenys del carrer Ciutat de Gra­nada 118, de manera que tancarà una llarga etapa de relació amb Gràcia des del segle XIX. El trasllat, previst per al 2021, li suposarà duplicar metres quadrats i créixer dels 116 als 180 llits.