L’Ajuntament pacta 7,4 milions per expropiar i indemnitzar els amos de les casetes d’Encarnació

Societat

L’Ajuntament de Barcelona i Encarnación Invest S.L. han arribat a un acord aprovat aquest dijous en comissió de govern que fixa una quantitat de 7,4 milions de despesa per a les arques municipals en concepte d’expropiació pactada de les casetes d’Encarnació 15-17 on s’havia d’aixecar una promoció immobiliària i en concepte d’indemnització per als amos de la finca i impulsors de la polèmica promoció de 28 pisos i 42 places de pàrquing.

La negociació, que es va activar aquesta tardor un any després de la inicial entrada de les màquines als terrenys que va provocar una forta reacció popular, s’ha concretat en els últims dies amb un cert retard respecte de les previsions del districte -que preveia tancar-ho per Nadal- i s’ha concretat amb un preu de compra de sis milions per expropiació pactada i una indemnització d’1,4 milions de lucre cessant i dany emergent per revocació de llicència d’obres i enderrocs. També la propietat rebrà el retorn de l’impost sufragat per l’obtenció de la llicència inicial.

Aquest acord, segons han apuntat fonts municipals, suposa la retirada del contenciós jurídic obert per Encarnación Invest a l’octubre i aplana el camí per a la modificació del Pla General perquè l’Ajuntament segueixi endavant amb els seus plans per ubicar habitatge públic i una escola bressol als terrenys d’Encarnació 15-17, si bé encara no s’ha garantit la majoria política suficient perquè el pla tiri endavant.

El pagament dels 7,4 milions no se satisfaria, segons es detalla en l’acord amb Encarnación Invest S.L., si no s’assolís el canvi de planejament. En aquest hipotètic cas, la propietat actual no podria tirar endavant el pla immobiliari perquè en aquests mesos ja s’ha procedit a protegir l’alzina bicentenària del jardí interior i s’hauria d’abordar una altra mena d’iniciativa privada.

La quantitat pactada queda a mig camí dels 4,6-4,9 milions d’euros calculats inicialment per l’Ajuntament i els 8,8 milions de reserva que van quedar especificats en el Pla d’Inversions Municipals a finals de novembre. Fonts municipals han aclarit que els 1,4 milions d’estalvi quedaran com a romanent per a les arques del consistori.