Clubs d’Itàlia i Bèlgica participen en el 22è Vila de Gràcia de gimnàstica

Esports

El pavelló del Gràcia Gimnàstic Club (Molist, 2-4) acull aquest dissabte la 22a edició del Trofeu Internacional Vila de Gràcia de gimnàstica artística. En l’edició d’enguany hi participaran un total de 72 gimnastes: 45 en la modalitat de femenina i 27 en la masculina, que per segon any participaran també en l’esdeveniment. En total competiran 14 clubs, dos graciencs (Gràcia GC i La Salle Gràcia); sis de la resta de Catalunya (Escola Gimnàstica del Bages, Salt Gimnàstic Club, Club Gimnàstic Molins de Rei, Club Gimnàstica Esplugues Les Moreres, Club Gimnàstic Vic i Club Gimnàstic Mataró); quatre clubs espanyols (Club Flip Flap de Saragossa, Asociación Gimnasia Artística de Móstoles, Club Diamidov Cid Campeador Burgos i Club Arabatxo de Vitòria); i dos clubs estrangers (L’Elan Nivellois de Bèlgica i Club ASD Delfino Lecce d’Itàlia).

La competició començarà a dos quarts de deu del matí i s’acabarà als voltants de les dues del migdia. Els nivells de la competició van des de la Tecnificació 1 a 4 tant en la gimnàstica femenina, com masculina, i els participants van des de la categoria benjamí fins a juvenil. En la gimnàstica artística femenina les gimnastes competiran en quatre aparells (salt, terra, barra d’equilibris i paral·leles asimètriques), mentre que en la masculina ho faran en sis (paral·leles, poltre amb arcs, salt terra, anelles i barra fixa). En acabar la competició es faran unes exhibicions per part de diferents gimnastes del Gràcia GC, coreografiades per l’Anna Arboix, la mestra de dansa del Club, i finalment es farà a l’entrega de premis, entre els quals hi haurà el guardó a l’elegància, un clàssic d’aquest trofeu.

El Gràcia Gimnàstic Club participarà amb la Naira Toledano, la Gry Thorstensen i la Paula Toral en el nivell de Tecnificació 1 i categoria benjamí; la Júlia Herrera, la Paula Cuesta i la Mariona Abad en el nivell de Tecnificació 2 i categoria aleví; la Carla Garriga en Tecnificació nivell 3; i la Maria Errando, la Itziar Díaz i a l’Ainara García en el nivell 4 de Tecnificació. Pel que fa a la categoria masculina, l’equip estarà format pel Sergio Zabala, a l’Àlex Laucirica i a l’Enric Beltran en el nivell Tecnificació 3; i l’Òscar Coromina i l’Eloi Grau en Tecnificació 4.

El Trofeu Internacional és de caràcter amistós, va néixer l’any 1996, amb l’objectiu de donar a conèixer la gimnàstica artística, i tenir l’oportunitat de transmetre valors com la diversitat, la tolerància i el respecte a través de l’esport.

La Salle Gràcia és el vigent campió. En l’edició celebrada l’any passat del Trofeu Intenacional Vila de Gràcia, l’equip campió va ser el format per la Clàudia Ayora, la Carlota Martí, la Nora Garcia i la Marina Esteve de l’equip de la plaça del Nord. Un altre dels candidats per guanyar el trofeu aquest any serà l’Escola Gimnàstica del Bages, que s’ha proclamat campió en diverses ocasions.