Més crisi al Pipa Club amb ‘bolos’ suspesos i personal acomiadat

Societat

El Barcelona Pipa Club, ubicat des del 2015 al carrer Santa Eulàlia després de dècades d’esclat popular a la plaça Reial, està reorientant profundament l’activitat per eixugar despeses i per sobreviure almenys com a club de fumadors de pipa. Aquesta és la interpretació més positiva que fan les fonts consultades, tant internes com de músics programadors o programats, a l’espera d’un pronunciament de la junta presidida per Josep Panés, que es manté en silenci “per preservar les tasques d’aquesta junta directiva”, segons un comunicat oficial.

Després que abans de Nadal se suspengués un cicle de jams ja contractades amb l’Associació de Músics de Jazz, amb els músics donats d’alta i un canvi de condicions que no van assumir els contractats (vegeu núm. 782), el nou any ha arrencat amb noves suspensions de bolos i acomiadaments de personal. La setmana passada es van anul·lar tres actuacions previstes per a dijous, divendres i dissabte.

Rod Deville, artista afincat a Noruega i exmembre de la banda barcelonina Shine, mesura la crítica perquè en el seu cas, atenent al costós desplaçament, la junta va accedir a pagar els concerts inicialment programats per dijous i dissabte. “Sempre que vinc són 400 euros de desplaçament i vaig arribar dimarts i em van dir que no es feien els bolos per temes logístics; hagués preferit tocar però en tot cas no em van canviar el catxé”, apunta. El trio de Raphael Tristan i Camil Arcarazo van veure anul·lat el concert de divendres.