Educació, biodiversitat i comunitat, eixos del programa d’hivern a Turull

Societat

Coincidint amb el dia Mundial de l’Educació Ambiental, l’Aula del Bosc Turull proposa aquest dissabte 25 de gener una jornada e manteniment de l’espai, basada en la prevenció i control de la plaga de la Processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), donant així el tret de sortida a la seva programació d’hivern.

L’Aula Ambiental del Bosc Turull ja té tancada la programació d’activitats per als propers mesos. Com és habitual, les propostes giren entorn l’educació (amb diferents sessions de formació), la biodiversitat, l’art, la salut i el benestar, i la comunitat i sostenibiitat, amb pràctiques comunitàries per estendre la cultura de la sostenibilitat.

A l’àmbit de l’educació, l’aula ha programat -a més d’una formació certificada de 80 hores per aprendre l’ètica, els principis i les estratègies de la permacultura que va començar el cap de setmana passat- un taller a càrrec de l’equip d’Aula Viva. L’objectiu és donar a conèixer com crear diferents instal.lacions per millorar el verd urbà de forma participativa a les escoles. Serà dimecres 12 de febrer a les 17.30 h.

Pel que fa a la biodiversitat, després de la jornada comunitària de manteniment que es farà aquest dissabte, el cartell proposa una visita al Delta del Llobregat per celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides (04/02 de 9.30 a 14 h). David Gimeno, educador ambiental de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, oferirà dissabte 22 de febrer una passejada per donar a conèixer la diversitat botànica i faunística del Park Güell des de la mirada de Gaudí, per entendre l’experiència naturalista de l’arquitecte i com la natura va definir les formes i colors de l’arquitectura i dels espais més emblemàtics del Park. La participació de l’Aula a la Verdinada dels Lluïsos amb un taller de compostatge i un altre d’estampació per descobrir els animals a la ciutat completen aquest apartat.

Pel que fa les activitats relacionades amb art, salut i benestar, el proper dimecres 29 de gener Arnau Montserrat, de Remenat, oferirà una sessió per aprendre a tenir cura dels nostres cossos “en aquesta època de tòxics ambientals? I el Projecte Minerva, emmarcat dins el Cicle Aiguart, oferirà dissabte 14 de març un taller per descobrir com es barregen el fang i l’aigua per fer-ne ceràmica. En aquesta línia, Back to Eco ensenyarà, dimecres 18 de març, com fer una bossa de tela amb texans vells.

Per una altra banda, dins l’eix comunitat i sostenibilitat, l’Aula ha programat per aquest diumenge 26 de gener, d’11 a 13.30 h, una visita a la Fàbrica del Sol per celebrar el dia mundial de l’educació ambiental, una jornada festiva amb sessions de conta contes, tallers d’il·lustració o de creació de titelles.

I també al Cicle Aiguart, Ecologistes en acció i altres entitats protagonitzaran una xerrada sobre aigua i emergència climàtica. Serà al centre cívic el Coll - La Bruguera divendres 20 de març a les set de la tarda. Per últim, dissabte 22 de març al matí s’ha programat una passejada poètica per les fonts i brolladors d’aigua del Coll - Vallcarca.