Jornada d’inauguració dels nous espais del Bosc Turull

Cultura

El proper dissabte 29 de febrer l’Aula Ambiental Bosc Turull inaugura, amb una jornada de portes obertes i diferents activitats, les obres d’ampliació de l’equipament, que han permès guanyar 350 m2, amb 5 plataformes amb una bassa naturalitzada per tal d’estudiar un nou ecosistema aquàtic.

Després d’un any de l’anunci de l’ampliació de l’espai, l’equipament del passeig Turull inaugura el proper dissabte 29 de febrer la reforma de l’aula, que ha permès ampliar terreny i biodiversitat. Són 5 plataformes amb una bassa naturalitzada que possibilitarà estudiar un nou ecosistema aquàtic; està ubicada a la part superior de la finca i a sota té un dipòsit per a 20.000 litres, tal i com va informar l’Independent 737.

Així, amb l’objectiu de donar a conèixer les obres de l’equipament, l’Aula ha programat una jornada d’activitats per mostrar les noves possibilitats de l’espai al veïnat. Després dels parlaments oficials (previstos a les 11 h), durant el matí es donaran a conèixer els nous horts, la nova zona de compostatge, el nou espai cobert i la bassa.

Així, d’11.30 a 12.30 està prevista la inauguració de la nova zona de compostatge; s’engegaran les compostadores per aprendre sobre aquest procés que transforma la fracció orgànica en un fantàstic adob per les plantes. L’aula convida als interessants a portar les seves restes orgàniques de casa. De 12 a 13.30 h hi ha previst un taller familiar de construcció de caixes niu i menjadores per ocells, per ajudar a conservar la biodiversitat del Bosc Turull i el seu entorn. Un altre de les activitats (de 12.30 a 13.30) és una plantada popular de diferents espècies vegetals, per omplir de verd la zona ampliada entre totes les persones assistents. Totes les activitats són gratuïtes, però recomanen assegurar la plaça fent inscripció.

Pel que fa al programa d’hivern, l’aula ofereix una passejada per conèixer la diversitat botànica i faunística del Park Güell, a càrrec de l’educador ambiental David Gimeno, per descobrir la natura des de l’esperit noucentista. Està programada per aquest dissabte (inscripcions al MUHBA).