L’Associació de llibreters ultima Sant Jordi i vol recuperar una altra fira al carrer

Cultura

A dos mesos per a la cita més important de l’any per al sector del llibre, l’Associació de llibreters de Gràcia ja ha fet les passes prèvies necessàries per tenir a punt la fira a la plaça de la Vila el proper 23 d’abril. Després de dos anys d’un descens significatiu de l’activitat de l’entitat, els llibreters volen recuperar empenta conjunta i, a més de sortir al carrer i oferir una jornada local entorn la literatura i els llibres el proper Sant Jordi, tenen la voluntat d’organitzar una altra sortida al carrer. “La feina del dia a dia i les batalles pròpies dificulten les propostes col·lectives”, explica Xavier Cortès, llibreter de la Memòria i membre de l’associació, “però l’aposta per la fira de la plaça de la Vila el dia de Sant Jordi es manté, i a més hem començat a parlar de recuperar-ne un altra”.

Lligats al festival Gràcia Llegeix des del moment que va néixer al 2016, la trobada al carrer dels llibreters graciencs durant el mes d’octubre -emmarcada en la celebració de la proposta impulsada per Sebastià Bennasar- va caure definitivament del calendari el 2018, quan el festival va anunciar que es posposava per manca de recursos, i que enguany ja s’ha acomiadat del tot. Aquell any, però, sí van celebrar la fira de Nadal, que en comptes de a la plaça del Diamant -l’emplaçament tradicional dels darrers anys- van optar per la plaça de la Vila. Les passades festes nadalenques, l’associació va decidir, però, anular la fira

Amb les energies enfocades en Sant Jordi, els llibreters de Gràcia tenen millors expectatives per a la jornada d’enguany, que cau en dijous i no coincideix amb les festes de Setmana Santa, com va passar l’any passat. “Ara Sant Jordi dura molts dies, i tot i que hi intervenen molts factors, creiem que aquest any anirà molt bé”, assegura Cortès. La fira de la plaça de la Vila comptarà amb nou llibreries, una més que a l’anterior edició.

Casa Anita i el món de la il·lustració. Una de les propostes estrella del Sant Jordi gracienc és la Trobada d’il·lustradors al Pla de Salmeron que organitza Casa Anita. Prèviament, s’organitzen tot d’actes relacionats amb el món de la il·lustració. I per anar escalfant motors, el proper 13 de març la il·lustradora Beatrice Alemagna visitarà la llibreria del carrer Vic.