JxCat demana una oficina local contra les discriminacions i ERC millores en les cruïlles

Política

Els grups municipals al districte ja estan preparant el ple del pròxim 10 de març amb l’habitual bateria de proposicions, preguntes i precs que dinamitzen el tram final de la sessió, i entre les quals aquesta vegada destaca la iniciativa de JxCat per crear una “antena” de l’oficina per la no discriminació com a espai de denúncia. La proposició justifica aquesta idea pels atacs homòfobs, com el de Bonavista del gener, i perquè l’oficina del carrer Ferran és l’única de la ciutat. També Gràcia va perdre un espai similar al carrer Verdi quan es va inaugurar l’oficina LGTBi de Comte Borrell i allà s’hi va traslladar el local històric del FAGC.

A aquesta proposta, que es debatrà com les altres dels grups a la junta de portaveus de la setmana que ve, JxCat hi afegeix dos precs perquè, d’una banda, abans de l’estiu es convoqui una assemblea de paradistes de l’Abaceria que actualitzi el calendari d’obres de l’espai reformat (que aquests dies encara munta la bombolla per a la retirada de l’amiant), i d’altra banda, que es proposi una reforma del pla d’usos específica a Travessera de Dalt en un màxim de sis mesos.

ERC, per la seva banda, posa èmfasi aquest cop en la seguretat viària de dos punts de trànsit intern al nucli històric: els republicans proposen posar pilones a les cruïlles Martí-Verntallat i Torrent de les Flors amb Cardener perquè els turismes no envaeixin l’espai dels vianants en el gir. L’octubre passat, en aquest últim passat, un vehicle va ferir greument dos menors. Esquerra també demana que es posi l’arbrat urbà en els escocells buits, que s’instal·lin màquines de venda inversa als equipaments per fomentar el retorn d’envasos.

Pel que fa als dos altres grups de l’oposició, BCNxCanvi i C’s, el grup de Manuel Valls planteja una campanya local per sumar més patis d’escoles que obrin portes per a la pràctica de l’esport de base i se’n faci un llistat públic, i la creació d’un viver d’empreses TIC. Ciutadans, per la seva banda, proposarà l’ampliació d’arees de joc inclusives (només n’hi ha una a Gràcia, al parc Antoni Puigverd).

Una mesura de govern recopila les accions d’emergència climàtica. El ple també debatrà una mesura de govern sobre les accions que, en vuit eixos, s’estan fent o es faran sota el paraigües de l’emergència climàtica. La superilla de Grassot, l’increment del verd, l’ampliació de l’Aula Turull o la reforma de Pi i Margall com a corredor són algunes de les accions.