Lluïsos, Claret, Vedruna, Safa i Coll, amb opcions d’ascens de categoria

Esports

Foto: Txell Domènech

S’han disputat pràcticament dos terços de les competicions de bàsquet, i la majoria dels equips sèniors graciencs ocupen les posicions altes de les seves lligues i per tant tenen opcions d’aconseguir l’ascens a final de la temporada. A la Copa Catalunya, la màxima categoria del bàsquet català hi ha els Lluïsos de Gràcia, amb un balanç de 12 victòries i 6 derrotes. Els blaus han passat un sotrac de resultats que han aconseguit reconduir, i quan només queden set jornades pel final (pels graciencs vuit perquè tenen un partit ajornat) tenen a l’abast quedar entre els quatre primers de la lliga per seguir optant a l’ascens.

A Primera Catalana masculina, en grups diferents hi ha el Bàsquet Claret i el Vedruna Gràcia. Tots dos estan fent una temporada de nota, l’equip que entrena el Xavi Marín és líder del seu grup, i l’equip que dirigeix el Pol Esteve és el segon del seu grup i es manté invicte aquest 2020. Una categoria per sota hi ha el Safa Claror, que l’any passat va baixar de Primera Catalana i està disposat a retornar a la categoria, com ho demostra el fet que actualment ocupa la segona posició, amb 13 victòries i 6 derrotes. A Tercera Catalana, el CB Coll ocupa la quarta posició, però amb les mateixes victòries i derrotes que el segon i el tercer classificat, i per tant es manté amb opcions d’acabar la lliga encara en una millor posició. Al Campionat Territorial hi ha el primer equip del Pedagogium, instal·lat a la zona tranquil·la amb un balanç de 10-9.

Pel que fa al bàsquet femení, els equips de Gràcia també estan fent una gran temporada. A Primera Catalana, el Safa Claror i els Lluïsos ocupen la cinquena i la novena posició; a Segona Catalana, el Vedruna té opcions d’aconseguir l’ascens, ja que actualment ocupa la tercera posició, ha guanyat 14 partits i només n’ha perdut 5. A Tercera Catalana, el Claret ocupa la quarta plaça (13-6), mentre que el CB Coll que té el seu primer equip a la categoria Sots 21, està fent una gran temporada, ha guanyat 17 partits i només n’ha perdut dos. El Pedagogium és el cuer del Campionat Territorial.