El CAT prova el projecte educatiu de música tradicional amb un primer cicle al març

Cultura

El Tradicionàrius posa en marxa aquest mes de març el projecte Escoles al CAT, una proposta sorgida de la mà de La Griva -un col·lectiu de joves músics nascut el 2018- amb l’objectiu de divulgar la música i la cultura popular catalana als centres educatius. El cicle, que arrenca aquest mes de març com a prova pilot amb la voluntat que s’implementi pel curs vinent, inclou tres espectacles: L’Aran i els instruments festius, un calendari sonor associat als instruments tradicionals pensat per a educació infantil i els primers cursos de primària; Recordin, enfocat a descobrir la diversitat cultural, la transmissió oral i la memòria musical viva entre l’alumnat de segon a cinquè de primària; i Prou, un directe eclèctic i dinàmic a través de la cançó improvisada, pensat per als estudiants de cicle superior. L’Univers, La Sedeta, Teixidores de Gràcia, Rius i Taulet, Patronat Domènech o Vedruna, són alguns dels catorze centres escolars del districte que assistiran a aquestes sessions.

Amb aquest cicle, els impulsors volen acompanyar les escoles en la formació en música tradicional al llarg de tot el recorregut acadèmic de l’alumnat, aportant continuïtat i oferint cursos específics per a cada nivell. El col·lectiu La Griva -format pels joves músics Roser Serrano, Adrià Pasqual, Pau Benítez i Clara Ayats, són els responsables de la creació artística i musical dels tres espectacles. L’equip també ha desenvolupat materials de treball pel professorat i l’alumnat, amb arxius de producció pròpia amb l’enregistrament del repertori.

El projecte Escoles al CAT, que també pretén establir diàleg i complicitat entre el Centre Artesà Tradicionàrius i els centres educatius, compta amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de Gràcia.

DO Terres de l’Ebre. Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries presenten al Tradicionàrius aquest divendres 6 de març un concert especial en què artistes convidats del territori interpretaran temes dels músics ebrencs. A l’escenari, els Quicos estaran acompanyats per Josep Bordes de Pepet i Marieta, la cantautora tortosina Montse Castellà, el cantautor de Miravet Èric Vinaixa i el cantant de Xeic! Aitor Cugat.