El ple recolza l’institut Vallcarca i arracona els veïns opositors

Política

Des que es va activar la nova pugna veïnal de Vallcarca per l’Eix Verd versus Rambla Verda , els Jardins Comas i Llaberia versus Institut Vallcarca o l’habitatge públic de la carretera de Sant Cugat versus l’espai ajardinat i petanques actual, d’una banda amb la Federació d’Entitats Amigues de Can Carol i Consolat (FEACCC) i moviments socials que la recolzen, i de l’altra la Federació d’Associacions Veïnals Vallcarca-El Coll-Penitents (ara Federació de Barris de Gràcia), els grups municipals havien mantingut una certa elegància en les accions més enllà de les simpaties evidents en funció d’afinitat. Fins dimarts al ple del districte.

Una declaració institucional al final de la sessió, amb el suport unànime de BComú, PSC, JxCat, ERC, C’s i BCNxCanvi, va recolzar íntegrament el manifest de la coordinadora d’AMPA reivindicant la construcció i posada en marxa de l’Institut Vallcarca. Sense fissures. El manifest es va signar el 25 de febrer i contenia crítiques indirectes als veïns opositors que proposen mantenir els jardins Comas i Llaberia al lloc on s’ha aprovat el nou centre educatiu. El ple, que durant l’aprovació de la declaració va viure com partidaris dels dos blocs es mostraven pancartes de signe oposat, es va acabar amb una inusual foto de família dels grups amb la coordinadora d’AMPA, promoguda pel govern, i els veïns opositors marxant entre protestes.

Polèmica pels presos. L’exhibició d’una enganxina de mida mitjana de suport als presos per part d’ERC va irritar C’s, que va demanar “empatia” pels dos costats per evitar un debat “que no du enlloc”. El regidor de Gràcia, Eloi Badia, va intervenir en la resposta del seu informe apuntant que “per nosaltres hi seguiria estant, i no estem satisfets havent-lo de treure per decisió judicial”. JxCat i ERC van culminar la seva rèplica demanant la llibertat pels presos i les preses.

Sessions de PAD, consell de Vallcarca i inauguració de l’Ateneu de Fabricació, suspesos. Només la sessió específica de debat sobre el futur del Jardí del Silenci (28 de març) s’ha salvat de l’anul·lació global d’actes pel virus. Aquest dijous ja no es va fer el consell de barri de Vallcarca, s’han anul·lat les sis sessions de Pla d’Actuació que quedaven i l’estrena de l’Ateneu del carrer Perill, prevista per aquest dissabte.