L’extracció d’amiant de l’Abaceria tanca la fase primera i s’atura ‘sine die’

Societat

Les obres d’extracció de l’amiant de la coberta de la vella Abaceria, pas previ a l’enderroc final de l’estructura i posada en marxa de la construcció del nou mercat, han completat aquesta setmana la primera fase de les cinc previstes amb els valors de mesurament de partícules contaminants en els índexs considerats correctes pels tècnics (inferiors a 0,005 fibres per centímetre cúbic). 

La primera bombolla, muntada a la banda de Travessera de Gràcia, ha concentrat els primers treballs i s’han extret dades de mostreig en punts interiors i exteriors i anteriors i posteriors al desmuntatge entre el 4 de febrer i el 15 de març, les quals han estat lliurades a la plataforma Afectats Abaceria i a les quals ha tingut accés aquest setmanari.

Després que l’arrencada del procés de desamiantat no comencés fins al 7 de gener passat amb l’aixecament de la bastida i no fos fins a principis de març que es van posar en marxa les extraccions de plaques, la primera fase i el desmuntatge de la primera bombolla no anirà seguida del calendari previst. Fonts municipals han explicat que la crisi sanitària, d’acord amb l’aturada general d’obres públiques a la ciutat, ha obligat a aturar l’obra de manera indefinida. El desmuntatge de la primera bombolla s’executarà quan els últims resultats interns siguin correctes i a aquests mesuraments s’hi afegiran també càlculs sonors davant d’algunes queixes veïnals que s’han rebut per l’efecte previst dels depressors, que han d’estar activats les 24 hores mentre es fan aquests treballs de desamiantat.•