El pla de contingència local reforça la neteja, el suport social i farà una campanya de Radars

Política

El Districte de Gràcia està en plena fase de reelaboració del pla de contingència que es va posar en marxa a nivell municipal per fer front a la crisi sanitària i ha analitzat en sessió telemàtica aquest dimecres les mesures aplicades i les que es posaran en marxa ja des d’aquesta setmana amb la unanimitat de posicionament de tots els partits polítics amb representació local. 

La sessió, que ha comptat amb la participació del president del districte, Ferran Mascarell, i del regidor, Eloi Badia, a més dels 17 consellers dels partits i dels directors d’àrees, ha compartit un document que destaca com a mesura més immediata la posada en marxa aquesta setmana de l’hospital de campanya del CEM Guinardó amb 88 llits que es gestionarà des de Gràcia.

Però també la sessió, insòlita i de to conciliador, que a partir d'ara es reunirà en junta de portaveus setmanal, ha llistat iniciatives locals menys conegudes com l’aparcament gratuït per a treballadors de la salut pública al pàrquing de BSM de Travessera de Dalt per la proximitat amb els centres mèdics (CAP Larrard, CUAP Gràcia, Hospital de l’Esperança i Mutuam Verge Salut) o l’ampliació de l’horari del CAP Pare Claret als caps de setmana de 9 a 17h (les urgències entre setmana s’atenen al CSS Grassot d’Alegre de Dalt de 9 a 14.30h).

La neteja serà un àmbit prioritari a partir d’aquest dijous amb serveis que prioritzaran la desinfecció a l’entorn de contenidors pròxims a hospitals, mercats, CAP, farmàcies i súpers. El calendari per barris és el següent: Grassot (fet dijous 2), La Salut (divendres 3), Vila (dissabte 4), El Coll (dilluns 6) i Vallcarca (dimarts 7).

En l’àmbit del comerç i altres serveis socials, el pla de contingència preveu no cobrar la taxa de residus comercials i retornar els dies de tancament de taxa de terrasses, el Rebost Solidari ha tornat a obrir aquesta setmana en els horaris de dimarts i dijous i fent entregues per a tot el mes, el servei d’àpats que es fa des del CAT, el centre cívic El Coll i la Sedeta ara es despatxa a domicili i s’està ultimant una campanya de cartells del programa Radars de suport a la gent gran. L’Ateneu de Fabricació ja ha despatxat 28 pantalles de protecció 3D, el programa Gràcia des de casa compta amb 22 propostes i s’han aturat les obres públiques de Can Carol, l’Abaceria, l’habitatge públic de Vallcarca 93-95 i l’estrena del llac de la Creueta.