L'Exèrcit es deixa veure a Gràcia en la neteja de residències i trasllat d'infectats

Societat

All-focus

L’exèrcit espanyol s'ha desplegat per primer cop a Gràcia en el marc de la crisi sanitària almenys amb dues operacions de neteja de residències a La Vostra Llar del carrer Gran i a la residència Güell el passat divendres i diumenge, respectivament; en el primer cas hi va haver un trasllat. L'informe del pla de contingència amplia aquests operatius a deu centres (i un de discapacitats) i 32 trasllats en operatius on també hi han participat Bombers, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana. 

El cas més complex a Gràcia és el de la residència DomusVi Regina, a Mare de Déu del Coll, a tocar de Lesseps. La plantilla va denunciar a Salut Pública el 7 d’abril la manca de material sanitari de protecció i el dia posterior, els 114 treballadors van rebre de la Generalitat les granotes de protecció. Fins aquell moment, la plantilla treballava sense mascaretes malgrat que hi havia casos positius al centre i va amenaçar a negar-se a entrar a les habitacions dels residents. 

Segons els treballadors, hi ha 10 persones del personal contagiades de coronavirus mentre que s’han traslladat a centres sanitaris 38 avis per la covid-19 i comptabilitzen 10 morts, tots residents. D’altra banda, el CAP Larrard ha fet proves a una mostra aleatòria de residents i, segons els treballadors del centre, hi hauria 10 casos positius que estan aïllats a les habitacions d’una planta.