El pla de contingència reactiva el punt de dones, mercats de pagès i farà un pla comercial

Política

El segon informe del pla de contingència aplicat a Gràcia, tractat en junta de portaveus aquest dijous, ha posat de relleu la reactivació d'alguns serveis i activitats clausurades arran de la crisi sanitària, com per exemple el Punt d'Informació i Atenció a les Dones de plaça de la Vila i el Mercat de Pagès de Vallcarca, que es podria celebrar el 25 d'abril, segons fonts dels organitzadors. També el Districte apunta que s'han lliurat totes les beques menjador previstes a Gràcia i especifica que La Terrasseta està proporcionant 152 àpats amb normalitat de nit. Entre les mesures de futur, el nou informe destaca que s’està treballant en un pla de dinamització comercial per quan s’aixequi l’estat d’alarma.

La neteja continua sent un dels àmbits destacats en l'anàlisi del pla de contingència amb un increment de la recollida de mobles abandonats per l'augment no només de mobles sinó també de runa en sacs, bombones de butà i alguns electrodomèstics.

Bona part del final de l'informe es dedica a les obres públiques i privades, reiterant que les públiques com Can Carol, l’Abaceria, l’habitatge públic de Vallcarca 93-95 i l’estrena del llac de la Creueta estan aturades i que les privades només es poden reactivar si és possible la sectorització de l’immoble i també les reparacions urgents i les tasques de vigilància. L’Ateneu de Fabricació del carrer Perill segueix produint a porta tancada pantalles protectores, obreportes i mascaretes. 

No tota la informació la va donar l'equip de govern, però, ja que el president del districte, Ferran Mascarell, va fer públic que l'Ajuntament, segona la reunió de l'ICUB celebrada dimecres, no compta a fer cap manifestació o esdeveniment cultural fins al 15 de juliol.