Gràcia reprèn l'activitat política amb un ple per 'streaming' el 5 de maig

Política

El Districte de Gràcia ja fa cinc setmanes que està tancat i barrat, sense presència ni tan sols del dispositiu de la Guàrdia Urbana a la porta d'entrada, si bé una part de l'equip tècnic i de gerència està actiu al carrer coordinant, per exemple, l'hospital de campanya del CEM Guinardó. Tothom és a casa teletreballant, fins i tot estan confinats els inspectors d'obres i de llicències. En l'àmbit polític passa el mateix: president, regidor i consellers -que aquest Sant Jordi llegien a l'uníson per xarxes textos d'Ovidi Montllor- s'han trobat un cop abans de Setmana Santa per via telemàtica i la setmana passada ja es va instaurar la junta de portaveus quinzenal.

Tot plegat farà un salt de retorn el pròxim dimarts 5 de maig a les 18 hores amb la convocatòria del primer ple ordinari des de l'inici del confinament. Òbviament la sala d'actes de plaça de la Vila no serà l'escenari en aquest cas però sí que l'Ajuntament preveu una retransmissió en streaming similar a les que es fan quan el ple ordinari és presencial. Tampoc hi haurà públic però tècnicament s'està intentant donar resposta a la possibilitat que algun veí hi hagi d'intervenir, com es fa quan el ple es fa a la sala d'actes, si així ho requereix en algun dels punts de l'ordre del dia.

Justament l'ordre del dia s'acabarà de definir dimarts en junta de portaveus virtual, però el ple s'estructurarà a partir de l'informe del regidor, Eloi Badia, centrat en l'estat del pla de contingència contra el coronavirus a Gràcia. Fins dilluns els grups entraran telemàticament les proposicions, precs, preguntes i propostes de declaració institucional si n'hi hagués.

D'altra banda, l'equip de govern, de manera informal, com va expressar dilluns en una trobada amb veïns la consellera del PSC, Mercè Saltor, està començant a donar per fet que el retoc pressupostari a causa de la crisi sanitària obligarà a "replantejar" el destí dels 6 milions que pertocaven a Gràcia (75 a Barcelona) en projectes participatius cap a objectius socials.

Un 57,5% de graciencs veuen poc o gens dur el confinament. L'Ajuntament ha estrenat una enquesta sobre el confinament amb l'única dada segregada per districtes de vivència de la situació. Un 57,5% de veïns de Gràcia veu poc o gens dur el confinament, el quart districte més positiu per darrere d'Horta-Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi i Sant Martí.