La Festa Major insta els carrers a fer un guarnit diferent i a no contractar encara

Societat

Després de la presentació online del cartell de l'edició 2020, previst per aquest divendres a la tarda (18 h, canal youtube Festa Major de Gràcia), el viu debat intern entre la Fundació Festa Major i les comissions de carrers guarnits s'ha accelerat aquesta setmana amb disparitat de posicionaments sobre la possibilitat que hi hagi enguany una programació normal. La decisió final, es prendrà per consens segons es desprèn de les conclusions del grup que tenen els carrers i les consultes que s'han fet a la Fundació.

El comitè directiu de Festa Major, en tot cas, en un nou missatge enviat als carrers després del primer posicionament abans de Setmana Santa (vegeu L'Independent núm. 796), ha instat els carrers a anar preparant un guarnit començant per "petites peces" però alhora recomana ser "molt prudents" a l'hora de contractar qualsevol activitat perquè "ens podem trobar amb la impossibilitat de realitzar-la". 

La Fundació treballa amb un calendari amb terminis límits per prendre decisions de desplegament major o menor de la festa però admet que a l'agost encara hi pot haver restriccions d'aforament i mesures de distanciament tenint en compte l'evolució de la crisi sanitària i les mesures imposades per l'Estat. "Estem treballant amb l'Ajuntament per veure quines activitats o en quin format es poden realitzar", conclou el nou missatge signat per la presidència de la Fundació Festa Major.