Els clubs i les entitats esportives fan front per demanar ajuda de l'IBE

Esports

Pavellons i patis buits, locals sense esportistes, clubs i entitats aplicant ERTO als treballadors, retornant les quotes a les famílies, però havent de fer front a un lloguer important i sense saber quan i com podran tornar a la normalitat. Aquesta és la situació en la qual es troben molts clubs i entitats esportives de Gràcia que aquesta setmana s'han reunit telemàticament amb el regidor d'esports de l'Ajuntament de Barcelona, David Escudé, i diversos representants del Districte per exposar les seves principals preocupacions i demanar ajuda per poder tirar endavant en el futur.

La principal demanda dels clubs i entitats és l'aprovació de subvencions i ajudes per fer front a les despeses, des de l'IBE han informat que hi ha una bossa destinada a aquestes ajudes, però encara no s'han pres mesures concretes. Els clubs també han mostrat la seva preocupació per les mesures que caldrà prendre durant el retorn de l'activitat i han estat informats que juntament amb la regidoria d'educació s'està preparant la possibilitat de l'ús dels patis de les escoles de forma més accessible perquè es puguin desenvolupar les activitats esportives. Una altra demanda ha estat el reajust de les condicions per poder demanar subvencions davant les dificultats de complir les condicions. Clubs i entitats van mostrar les seves preocupacions però van agrair ser escoltats, mentre que des de l'IBE van demanar paciència per conèixer el calendari i les mesures de desconfinament, però no són optimistes a què les activitats es puguin reprendre amb absoluta normalitat el mes de setembre.

D'altra banda, Escudé va donar el vistiplau perquè els clubs i entitats ofereixin els casals esportius tal com ho han fet els anys anteriors, però ha demanat als organitzadors que tinguin flexibilitat i estiguin preparats perquè a mesura que el govern expliqui les mesures que cal seguir, caldrà prendre nota i ser capaç d'aplicar-les escrupolosament. 

Vilajoana i Cano aposten per un playoff a quatre disputat a Catalunya. En declaracions a l'InfoGràcia Esports presentat i dirigit per Ramon Ortiz, l'entrenador de l'Europa, David Vilajoana, i el capità, Àlex Cano, van coincidir en el fet que la millor solució per acabar la temporada seria disputar un playoff d'ascens entre els quatre primers classificats del grup català. El president, Víctor Martínez, va informar que el club podria fer front a un ascens.