Sergi Solans: "No vaig apostar per un cartell Covid confinat"

Societat

Sergi Solans (Barcelona, 1989), il·lustrador i dissenyador gràfic, format a l'escola Massana i amb estudis de fotografia, és l'autor del cartell guanyador de la Festa Major de Gràcia 2020. Veí de Gràcia, tocant al Mercat de la Llibertat, és la primera vegada que participa en el concurs, i que el guanya.

Com ha estat el procés de creació?

No tenia intenció inicial de presentar-m'hi però, arran del confinament, la meva companya m'hi va animar i a última hora el vaig fer i el vaig lliurar. Com que es va ampliar el termini de la convocatòria, m'hi vaig presentar.

I la idea final dels edificis amb gent?

Fa poc vaig fer la portada d'un lli­bre per a la revista Panenka, Ri­va­lidades crónicas, on partia d'una estructura de ciutat i vaig voler fer una cosa similar, amb un entramat d'edificis que funcionés mirant-lo del dret o de l'inrevés. I sobretot que hi hagués activitat.

No ho has fet de manera premeditada en relació amb el confinament?

No, en cap moment. Ha estat una coincidència. No vaig apostar per un cartell Covid confinat.

Com serà la Festa Major enguany?

En cap cas serà com l'hem viscut fins ara, ni per aforament ni per concerts... Però no sé com s'hauria de fer. És complicat preveure res.

Hi ha un fort debat intern als carrers on una part diu que per fer poc millor no fer res. El debat ha continuat aquesta setmana. Què en penses?

No crec que s'hagi de descartar la possibilitat que hi hagi algun tipus d'activitat, i això curiosament pot servir de contrapunt a la festa massiva que hem conegut fins ara.

És un bon moment per repensar aquest caràcter massiu que s'ha lligat últimament a la festa?

Sí. El cert és que últimament si me'n perdia alguna edició no em feia res, per l'ambient massificat i gentrificat. Era impensable en tot cas que aquesta massificació no anés a més.