EART confia en els casals d'estiu per garantir el futur de l'entitat

Cultura

L'espai d'educació artística Experimentem amb l'Art viu moments d'incertesa i angoixa. La parada total de l'activitat i de tots els projectes que tenien en marxa posa en perill el futur de l'entitat del carrer Torrijos, que tot just celebrava l’aniversari dels 25 anys de trajectòria a la Vila ara fa un any. Amb un ERTO que afecta els nou membres de l’equip, les energies estan posades ara en els casals d’estiu, les pre-inscripcions dels quals s’han obert aquest dilluns, tot i que les dates i el nombre de places podrien canviar depèn de com evolucioni la crisi sanitària. De tota manera, Experimentem confia en poder portar a terme els casals que, com a mínim, representaria un coixí econòmic durant uns mesos, a l’espera també, del suport institucional. “La incertesa és evident”, assegura Víctor Lobo, membre d’EART, “però en principi confiem en què els ajuts arribaran”.

Aquest serà el segon any que EART col·labori amb l’escola Nou Patufet per ampliar el nombre de places. Ubicat al carrer Encarnació, a molt a prop d’Experimentem, l’espai d’educació artística considera que el lloc és molt semblant al seu i permet les activitats entre les aules i el pati, tot a peu de carrer. A més, permet grups reduïts i més distància entre els infants, en cas que s’hagin de seguir aplicant mesures de distanciament. Els casals d'estiu Endinsa't al món de l'art són la continuïtat de la proposta educativa d’EART durant l'estiu; “una activitat de lleure on viure l'experiència del procés de creació a partir del joc i amb la incorporació d'activitats d'aigua i d'altres propostes lúdiques”. “Sempre amb les arts visuals com a base, l’objectiu al final és gaudir del temps de lleure”, afegeix Lobo. També, com expliquen des de l’entitat, la programació que plantegen “convida a experimentar, imaginar, a desenvolupar la creativitat, l'esperit crític i la capacitat de transformar allò que ens envolta”. 

Fins a mitjans de maig les famílies no rebran la confirmació de la inscripció, un cop EART hagi pogut gestionar totes les dades i organitzar els grups i les places definitives en funció de les condicions excepcionals actuals.

Projectes artístics en suspensió. Des què es va declarar l'estat d'alarma, EART, l'espai d'educació i cultura del carrer Torrijos, ha estat tancat i sense activitat a excepció dels pocs artistes que han pogut seguir desenvolupant la seva feina. Però la resta d'activitat d'Experimentem així com els projectes i col·laboracions que tenia en marxa l'entitat han quedat ajornats.