Badia dóna per superat el dol i insta ja a repensar PAD i pressupostos

Política

Gràcia va celebrar dimarts el primer ple telemàtic de la història amb la conclusió principal per part del regidor, Eloi Badia, que la crisi sanitària que ha aturat la vida quotidiana en sec ha entrat en una nova fase i que cal donar per superat el dol i reactivar totes les eines de l'administració que han tingut un ús limitat en aquestes setmanes. 

En una sessió seguida per una cinquantena de veïns -52 en el seu pic màxim- a través del canal de Youtube de l'Ajuntament, Badia va parlar de "fase diferent" com a conseqüència de "l'esforç col·lectiu" i va instar en la rèplica als grups a repensar no només el Pla d'Actuació encara pendent de tancar sinó també de "reprioritzar" el repartiment dels pressupostos, els quals ja s'han reduït en 300 milions a nivell de ciutat. "Tots haurem de fer l'esforç per ser capaços d'encabir el màxim de projectes però també tenir l'encert a l'hora de saber quins són els més importants; caldrà adaptar-nos també en la realitat territorial", va advertir.

Els grups municipals, que van centrar les seves proposicions en l'àmbit del comerç (vegeu peça segregada), van apel·lar a la col·laboració i a la unitat però alhora vam demanar més ambició en àmbits com els autònoms (BCNxCanvi) o en mobilitat (ERC); Badia, en la seva rèplica, va acceptar el repte dels republicans. Esquerra també van demanar més control sobre els carrers tallats i parcs oberts perquè es compleixin els anuncis previstos.

Més aspra va ser la intervenció de JxCat, que va retreure al govern la negociació en l'actual moment del concurs de gestió de Can Carol i de Can Vallmitjana. "No prenent cap decisió, prenem la decisió de la paràlisi, i això té implicacions i perjudicis", li va respondre el regidor. La portaveu dels postconvergents, Sílvia Mayor, va criticar la política "d'amagat" de l'equip de govern de BComú-PSC i va retreure també la brutícia creixent als carrers que l'executiu atribueix als serveis mínims.

El pla comercial intentarà evitar que no tanquin més comerços. El conseller de govern i portaveu del PSC, Alberto Lacasta, responent a l'oposició, va anunciar un pla de xoc per a la transformació digital del comerç local, una campanya de sensibilització, ajuts als propietaris que hagin rebaixat el preu del lloguer o als propietaris que hagin de tancar, i noves mesures en les subvencions.