Festa Major ja rep idees amb aforament restringit

Societat

La Festa Major de Gràcia 2020 segueix treballant en la línia de fer-se, malgrat la crisi sanitària, i així ja hi han començat a treballar la direcció de la Fundació i els 24 carrers en una primera sessió celebrada dimecres passat i amb la constitució d'un grup de treball amb l'Ajuntament per adaptar la programació a les recomanacions que faci Salut i Protecció Civil. 

Superats els dos primers missatges enviats per la Fundació als carrers i feta la presentació del cartell oficial, el debat ja és profund i els carrers han començat a fer arribar idees d'activitats individuals i conjuntes pensant en una edició amb restriccions d'aforament. Dimecres el missatge des de presidència va ser clar: abans de prendre una decisió final, la Fundació vol que els carrers parlin. "Ningú no ens pot obligar a fer festa, prohibir, sí", va apuntar la presidenta, Carla Carbonell, en la reunió.

L'Ajuntament, que no vol donar per suspesa cap activitat que se celebri més enllà d'un mes vista, ha demanat oficialment a la Fundació una primera aproximació a una programació que tingui en compte l'escenari amb limitacions amb què es pot trobar Gràcia encara a mitjans d'agost. La Fundació, per la seva banda, té clar que serà una edició "més veïnal". "La Festa Major ha parat en poques ocasions i ens mereixem poder fer festa sota les condicions que calguin i com cada carrer se senti còmode", va apuntar Carbonell a la reunió.

En el posicionament de les comissions de carrers, amb molts dubtes, lògicament hi va haver de tot però sí una certa majoria a favor de fer alguna cosa, encara que sigui simbòlica, i aprofitant també el poder que han agafat els balcons. D'aquest parer van ser, per exemple, les opinions de Jesús, Travessia Sant Antoni, Verdi, Plaça del Nord, Vila, Poble Romaní o Perla. Menys clar ho van veure Fraternitat de Baix, Llibertat, Mozart, Puigmartí o Placeta Sant Miquel. Ciudad Real va plantejar no fer concerts i Lluís Vives va apuntar que no es fes el concurs de guarnits. El debat segueix.