Els Girona ajornen la celebració dels 10 anys i es preparen per obrir el 26 de juny

Cultura

El compte enrere per reobrir les sales de cinema ja ha començat. Tot i el ball de dates que situava en un principi l’obertura dels cinemes després de l’estiu, finalment el sector ha marcat el 26 de juny per aixecar de nou la persiana de les sales. Hauran estat més de tres mesos sense activitat, més enllà de les diferents propostes que s’han portat a terme a les plataformes digitals, com és el cas dels cinemes Verdi i dels Girona. “És una manera de mantenir-se actiu i visible, crec que ho necessitem tant nosaltres com el públic”, explica Toni Espinosa, gerent dels cinemes Girona.

Tot just el 10 de març aquest espai gracienc complia deu anys de trajectòria, i com ja havia anunciat en el seu moment, tenien la intenció de fer una celebració, ara ajornada per la crisi sanitària. La direcció dels Girona reconeix que ara no és una prioritat perquè estan pendents de preparar la tornada i de les mesures que hauran d’aplicar quan reobrin però la festa dels deu anys “queda pendent”. “És evident que tindrem una situació diferent però intentarem que la gent pugui venir al cinema amb la màxima normalitat”, assegura Espinosa.

I precisament per tenir llest l’espai a finals de juny i adaptar-se a la “nova normalitat”, els responsables dels Girona estan pensant si obrir una setmana abans “a mode de rodatge”, i veure com funcionen les mesures que s’hauran d’aplicar. La data d’obertura dels cinemes també coincideix amb el llançament que tradicionalment fan els Girona dels abonaments anuals al mes de juliol, i que, enguany, també està previst.

Mentrestant, les tres pel·lícules que actualment té els Girona a la sala virtual de cinema són La pasión en el arte, un documental sobre la representació de la mort de crist en l'art a través dels segles; Vivarium, premi a la millor actriu al festival de Sitges; La alegria de las pequeñas cosas, dirigida per Daniele Luchetti; i el film francès Los profesores de Saint-Denis. Un euro d'aquesta entrada -fent servir el codi salavirtualcinemesgirona- va destinat a la sala gracienca.