Quarantena musical

Cultura

El confinament va aturar la gira que havia de promocionar el darrer treball conjunt de Magalí Sare i Sebastià Gris. I el balcó de la casa que comparteixen a Joanic havia de convertir-se en el nou escenari dels joves músics durant gairebé mes i mig. Una experiència que ha donat per a molt. "Al tercer dia dels aplaudiments ho vam veure claríssim", confessa la cantant i compositora, "al dia següent faríem un concert". I així ha estat cada vespre fins ara, sumant nou públic, aprenent en un nou entorn, gaudint de la música, de l'experiència de compartir. "Em sento una privilegiada perquè visc en un lloc amb espai amb una persona increïble, i tot això m'ha enganxat amb la creativitat molt alta", confessa Magalí. I malgrat que no sabia com reaccionaria el veïnat, la resposta ha estat contundent. I no només pels aplaudiments finals o els crits "d'una altra, una altra". "Un dia una veïna que no coneixíem ens va demanar si ens podia gravar, i després va pujar el vídeo a Twitter", explica la jove cantant, "i va aconseguir milers de visualitzacions". Ho van petar, vaja. La cançó, I wanna love you de Bob Marley. Han estat gairebé 40 temes, cançons que s'havien de preparar, pensar, estudiar… Tota una quarantena musical.
De fet, els concerts al balcó han servit com a plataforma de promoció per als músics, perquè molta gent que no els coneixia ara els ha descobert i s'ha sumat al grup de seguidors de les xarxes per veure les actuacions que també han fet a l'Instagram. "No hi ha res com una actuació en directe", confessa la Magalí, "però potser treballar de manera virtual o fer servir les plataformes digitals com aquests dies ens ha fet descobrir més possibilitats".

D'aquesta experiència ella n'ha tret partit, creativament parlant. De fet ja ha anunciat que vindran novetats… A títol individual i "alguna coseta amb el Sebastià". Ara que ja ha començat el desconfinament han aturat els concerts al balcó, una experiència de la qual es confessa "agraïda" per la resposta d'aquest públic-veïnat.

A l'espera de reprendre en quant puguin la gira de presentació del disc A boy and a girl, signat amb Sebastià Gris, la Magalí també espera que hi hagi una renaixença cultural. "No diré que hi haurà un abans i un després de tot això, perquè recuperar la normalitat serà molt progressiu però sí tinc l'esperança que canviaran moltes coses, i espero que es produeixi un boom de la cultura". La plaça Joanic, segur, tindrà memòria.