Amb Open Arms per aturar la Covid

Societat

Ara que tinc 20 anys/ ara que encara tinc força/ i no tinc l'ànima morta/ i em sento bullir la sang", diu la cançó. La Clara Hosta, la Marta Samsó i la Berta Zanuy, efectivament amb 20 anys cadascuna, han visitat en les últimes tres setmanes un grapat de residències de l'àrea de Barcelona com a voluntàries de l'assaig clínic que Open Arms ha impulsat sota la direcció del doctor Oriol Mitjà i coordinat per la Fundació contra la Sida i les Malalties Infeccioses. 

Només tenen 20 anys, amigues de tota la vida des dels temps del Cau i ara sòcies de Lluïsos, però un familiar els va fer arribar la possibilitat de col·laborar en el projecte i es van animar mútuament després de dies de confinament. Un dia es van presentar a la nau que Open Arms té a Vilassar de Dalt i després d'una formació de cinc hores, ja ho tenien tot per sortir a fer tests. "Ens van deixar clar que teníem un risc i que la situació podia ser dura", apunta la Clara.

Sant Quirze, Sant Boi, l'Eixample de Barcelona... A les residències cada dia, amb la col·laboració del personal, feien proves a una trentena de residents, però algun dia han arribat a puntes de 73. "Hem tingut la sort de no trobar-nos amb cap situació extrema, però sí que hem vist la diferència de mitjans entre les residències públiques i privades; es nota molt on hi ha diners i on no", afegeix. Ganes de tornar a fer coses amb Open Arms? Totes. "Ens hem trobat molt ben tractades i ells ens han deixat les portes obertes", conclou la Clara.