La Badabadoc trasllada la programació al setembre amb més producció pròpia

Cultura

A diferència del cinema, les sales de teatre -sobretot les més petites- ja han assumit que no podran reprendre l'activitat amb públic fins al setembre. És el cas de la Badabadoc, l'espai de Quevedo que ha aprofitat aquestes setmanes de confinament per repensar el projecte i dirigir les energies cap a la nova programació, ja per després de l'estiu. "Quan encara no s'havia declarat l'estat d'alarma vam intentar readaptar l'aforament a la nova situació però vam veure que era insostenible, així que obrirem quan tinguem el 100% de públic", explica Àngel Grisalvo, co-director de la sala.

Com molts d'altres espais i projectes culturals, la Badabadoc ha portat a terme algunes activitats a les xarxes, com ara les "xerrades confinades" que han proposat durant el mes de maig amb les companyies de les obres que tenien programades, i que ha servit per mantenir-se actius però sobretot, com explica Guada Cejas, co-directora i directora artística de La Badabadoc, "per homenatjar les companyies de teatre". Amb aquest mateix format, la setmana vinent ja tenen previst un nou cicle d'aquestes trobades, aquesta vegada amb creadors i directors argentins, seguint la línia marca de la casa de fer de pont amb Amèrica Llatina. Precisament aquest interès per apropar el teatre llatinoamericà i el català va donar com a resultat el Catbasur, un festival de teatre unipersonal per potenciar i intercanviar coneixements, fent de pont entre artistes, companyies, obres, programadors i públic, i que enguany celebrarà segona edició a finals d'any. "Volem seguir apostant per aquesta proposta, tot i que encara no sabem si haurem de fer alguns canvis", Grisalvo.

Després d'aquest procés de "reflexió" obligat, la direcció de la sala es reafirma com a espai d'exhibició però també pretén incrementar l'aposta per la producció pròpia. "Reduirem el número d'obres perquè també volem mantenir-les més temps en cartellera, així com potenciar una línia de propostes més alternatives", explica Àngel Grisalvo. Ara, l'objectiu més proper de la Badabadoc és l'aportació que faran a la secció virtual que el festival GREC ha afegit a la seva programació d'enguay.

Lectures dramatitzades o clàssics, a la sala online del Lliure. Les properes propostes del Lliure a la sala online inclouen diverses lectures dramatitzades per descobrir espectacles de nova creació, i quatre clàssics de la literatura repensats per a públic infantil i juvenil ('Terra Baixa', 'Antígona', 'Rei Liró' i 'La Casa de Bernarda Alba')