Nous veïns i festers debaten el futur de les dinamitzacions de carrer

Societat

La Gràcia festera que fins ara trobava a faltar un millor aprofitament dels balcons ha esclatat durant el confinament amb bona voluntat però també amb algun excés. Ningú sap dir qui s'hi va posar primer, si les sessions musicals de Verdi, si els sopars de Legalitat, si el trivial de Montseny o si les festes temàtiques de Berga. En el dos primers casos les iniciatives partien de veïns vinculats a la comissió de Festa Major del carrer o d'històrica militància en l'activisme local, en els dos altres casos no.

"No m'esperava tan d'èxit perquè només volíem crear una comunitat veïnal solidària", apunta Antoine Guyot, del carrer Montseny. "Hem aprofitat el confinament per crear una amistat entre nosaltres", diu Josep maria Redondo. "Quan van deixar sortir els nens, ja van parar-ho; era una irresponsabilitat", apunta el president de Verdi del Mig, Sergi Font. On hi ha polèmica és al carrer Berga. "Hem hagut d'aclarir que les festes de Berga no anaven lligades a Festa Major", apunta Montse del Castillo, una de les portaveus de la comissió de Festa Major. En aquest carrer s'han viscut festes tropicals o cinèfiles, amb guarnits creixents.

Montseny, tot i estar en contacte amb la comissió de Festa major de Travessia Sant Antoni, descarta que el seu moviment sigui un embrió d'un nou carrer fester. "Ara volem fer un dinar per conèixer-nos i que la gent es pugui seguir saludant pel carrer quan això passi", diu l'Antoine. La Festa Major ja ha debatut amb interès potenciar aquest agost la dinàmica dels balcons i, malgrat les crítiques, els dos moviments ara mateix sumen més que resten.