Un nou cas d'enverinament de gossos fa rebrotar la inquietud dels propietaris

Societat

Alerta entre els propietaris de gossos a Gràcia per la denúncia de la mort d’un golden retriever per possible cas d’enverinament. El gos va perdre la vida després d’una estona de jocs a l’àrea d’esbarjo caní dels jardins Menéndez y Pelayo, a Travessera de Dalt i a tocar de la plaça Lesseps.
Si bé hores d’ara no ha estat possible fer l’autòpsia al gos, segons la clínica veterinària que el va atendre els símptomes que presentava (debilitat a les extremitats i hiperventilació) són compatibles amb la ingesta d’algun verí.

Els fets van passar el diumenge 24 cap a les dues de la tarda i l’animal, de nom Abi, va morir a les portes de la clínica d’una aturada cardiorespiratòria.“L’Abi tenia tan sols sis anys de vida i bona salut. No li hem pogut fer l’autòpsia perquè amb la Covid-19 la facultat de la UAB on ho fan està tancada, però tot indica que es tracta d’un enverinament”, explica Aurora Pérez, mare de la propietària.

Aquest cas no és excepcional a Gràcia i ja s'acumulen diversos casos. Els propietaris de gossos graciencs fa anys que denuncien casos d’enverinament. El mes de març de 2016 es van denunciar dues morts i cinc animals afectats a l’entorn de la plaça Joanic per casos d’enverinament. A la mateixa plaça, a finals de gener de 2018 (vegeu l’Independent 697), un gosset de nom Lucas i de nou mesos d’edat es va desplomar després d’haver jugat sota els matolls. En aquell cas, el veterinari va poder salvar la vida de l’animal i va apuntar a dues possibles causes: la ingestió d’alguna substància corrosiva, com verí per a rates, o la processionària.