BComú i PSC demanen a l'oposició un pacte de mandat per Vallcarca

Política

Tots els grups municipals coincideixen que el Pla d'Actuació del Districte, fins i tot els treballs previs que van fer al març les assemblees locals, és paper mullat. La reconfiguració i recalendarització després de la nova realitat generada per la crisi sanitària fa que siguin irreals propostes que eren immediates en aquest mandat com la reforma de Pi i Margall, tal com va apuntar el regidor de Gràcia, Eloi Badia. Però l'apel·lació de Badia mateix en l'últim ple de maig als grups per repensar PAD i pressupostos no s'ha traduït encara en represa del diàleg i l'únic que queda d'aquests tres mesos és una primera conversa de BComú i PSC amb els grups de l'oposició per blindar almenys el consens al voltant del pla Vallcarca.

Aquesta setmana s'han reprès les obres del bloc per a reallotjats que hi ha a l'avinguda Vallcarca 93-95 i el Districte vol enllestir sí o sí les obres de Can Carol aquest estiu, però la resta de moviments encara requereixen acord a múltiples bandes: els moviments socials, les associacions de veïns tradicionals, els constructors privats i la part política. En aquest últim àmbit, els portaveus de BComú i PSC, el govern, Jordi Farriol i Alberto Lacasta, es van reunir amb els grups amb un primer resultat de cert fair play i acord absolut sobre l'institut Vallcarca, però també amb peticions que requereixen gestos i decisions al govern de Plaça de la Vila.

ERC va recriminar el paper que estan fent exdirigents dels comuns com Robert Soro, a qui acusen de "dinamitar punts de trobada". JxCat va demanar "sí o sí" la Rambla Verda apel·lant als dos sectors de veïns perquè cedeixin en alguna cosa. C's també va parlar de pacte i cessió, i va afegir que l'avinguda com a via de sortida dificulta la pacificació que volen els moviments socials. BxCanvi va apuntar que "una Rambla Verda és verda" i no va descartar enderrocs.

Audiència pública, 25 de juny, i nou ple el 7 de juliol, ja semipresencials. Després de l'experiment virtual del ple del 5 de maig, el Districte ja ha agendat els dos màxims òrgans de participació. La novetat serà la semipresencialitat, a l'espera d'una ordre que s'hauria d'aplicar en fase 2 de l'estat d'alarma.