Le Nuvole proposa als Llibreters impulsar les llibreries amb lectures al carrer

Cultura

Amb l'entrada d'una nova fase de la desescalada les llibreries recuperen aquestes dies l'activitat als establiments incorporant totes les mesures de seguretat que s'han fet extensibles i comuns a tot el comerç (mascareta, gel per a les mans i control de l'aforament). Després de mesos amb activitats virtuals, diferents projectes per incentivar les vendes i donar suport al sector, algunes llibreries del districte busquen noves accions ara que tenen la persiana aixecada. Com a membre de l'Associació de Llibreters de Gràcia, Le Nuvole ha proposat aquesta setmana a les seves companyes una nova acció per recuperar lectors i donar nou impuls a les llibreries. "La idea és fer lectures a la porta cap al vespre, creant un circuit entre nosaltres, que la gent vingui a les llibreries, i també fer clubs de lectura a l'aire lliure", explica Cecilia Ricciarelli, propietària de Le Nuvole. De fet, ella ja ha acordat amb el Jardí del Silenci fer aquestes trobades lectores a l'espai d'Encarnació; la primera serà el 23 de juny amb Calvino com a autor protagonista.
La llibretera, que no veu gens clar poder celebrar Sant Jordi el 23 de juliol, és partidària de buscar noves fórmules ara que han tornat a obrir els establiments. "Cadascuna a la nostra manera ja hem fet Sant Jordi, ja ha passat, ara hem de veure quines noves accions podem fer a partir d'ara que estem obertes per seguir impulsant les llibreries", afegeix Ricciarelli. La valoració que fa de la campanya d'enviar llibres sorpresa durant el confinament, inspirada per llibreters italians i la iniciativa #fidatiporcamiseria, és molt positiva. "Per Gràcia hem repartit moltíssim i hem enfortit la relació amb els lectors, però també hem arribat a més ciutats de l'àrea metropolitana, a Madrid o fins i tot a Andalusia", assegura la llibretera.
Algunes llibreries van modifica l'horari a la fase 1, com ara Atzavara o la mateixa Le Nuvole, que obre més tard al matí i allarga l'horari de tarda per poder combinar-ho amb la resta d'activitats virtuals i treball des de casa. En el cas de la Caníbal, la llibreria de Camp d'en Grassot, ja va recuperar l'horari habitual a principis de juny, i també és un dels punts de recollida d'aliments i productes d'higiene personal o de neteja per a la Red Antiracista. •